Dik Advokat (©Reuters)
Dik Advokat (©Reuters)

Predaje se Mali General: Još mesec dana i penzija

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.12.20. | 18:29

Dik Advokat završava karijeru

Moraće Fajnord u narednu godinu da uđe sa novim trenerom. Rezultati su korektni, tim je posle deset kola na četvrtom mestu tabele, bez poraza, ali Dik Advokat – ne može više.

Mali General je obavestio čelnike kluba da je vreme da krenu u potragu za novim šefom struke, jer će on da se povuče na kraju godine. Još mesec dana i fajront.

Izabrane vesti

„Pretio“ je i ranije Advokat da će otići u penziju, ali sada je definitivno rešio da okonča dugu karijeru.

Ukoliko nam se uskoro vrate povređeni igrači, mogli bismo da popravimo poziciju na tabeli. Daću sve od sebe, ali onda odlazim. Znam da sam to govorio i ranije, ali ovo je mojih poslednjih mesec dana u ulozi trenera. Posle duge i prelepe karijere, Fajnord je veliki klub, pravi klub za oproštaj“, poručio je Advokat.

U zaista dugoj karijeri holandski stručnjak je bio, doduše vrlo kratko, selektor reprezentacije Srbije. I on se „utopio“ na klupi Orlova, trka za Evropsko prvenstvo izgubljena je na samom startu, pa se Advokat povukao posle samo četiri utakmice.

Osim reprezentacije Srbije, Advokat je vodio i Holandiju, Belgiju, Rusiju, Južnu Koreju, Emirate, pa klubove PSV, Rendžers, AZ Alkmar, Menhengladbah, Zenit, Sanderlend...

Najuspešnija sezona mu je bila u Rendžersu, kada je 1999. osvojio triplu krunu. 


tagovi

Dik AdvokatFajenordHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara