Još 7.999 novoobolelih, 48 osoba preminulo, na respiratorima 269 1Foto: Beta/Milan Obradović

U Srbiji od juče do danas registrovano je 7.999 novoobolelih od korona virusa, a 48 osoba je preminulo. Ukupno u našoj zemlji do sada je 183.437 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 1.652 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 7.499 pacijenata, od kojih je 269 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 22.837 osoba, a ukupno od marta 1.800.419.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas ili najkasnije sutra biti usvojene nove, kako je rekla, nešto restriktivnije mere za suzbijanje epidemije korona virusa.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša ocenio je danas da se brzina pogoršavanja epidemiološke situacije u Srbiji smanjuje.

Fajzer-Biontek kao i Modernina vakcina pokazale su izuzetno veliku efikasnost za sada, međutim, ono što ostaje da se vidi jeste kakva je efikasnost ovih vakcina kod različitih starosnih i etničkih podgrupa, kao i među osobama sa hroničnim oboljenjima.

Svakodnevno sve veći broj obolelih od korona virusa ne uspeva da dobije potrebnu lekarsku pomoć.

Nemačka farmaceutska kompanija Biontek i američki partner Fajzer podneli su zahtev Evropskoj agenciji za lekova za uslovno odobravanje vakcine protiv korona virusa, saopštile su danas dve kompanije.

U Hrvatskoj je potvrđeno najviše umrlih u jednom danu 75, a novoobolelih od korona virusa je 2.900, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari