Boris Milivojević
Boris Milivojević

PET NA PET - Boris Milivojević: Odrastanje uz Duleta Savića, Šestića, Pižona, Parlova, De Nira i Al Paćina

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 12:04

Od veličanstvenog, prejakog Noleta, Boris bi prepisao životni moto

Mnogima je omiljeni glumac, a juče je bio MOZZARTOV gost u Humanitarnom tiketu u podne. I to kakav učesnik, sa dobrotvornim dobitkom od 87.300 dinara koje je namenio za lečenje Anike Manić i Minje Matić.

Inače, među mnogobrojnim rolama Borisa Milivojevića draga nam je uloga “Boleta”, u humorističkoj seriji “Crni Gruja”. Glumačka karijera našeg plemenitog gosta krenula je u dečačkim danima, a profesionalna devedesetih godina minulog veka sa ulogama u ostvarenjima “Zaboravljeni”, “Crni bombarder”, “Do koske”, “Lepa sela, lepo gore”…Ređaju se uloge u filmovima “Nebeska udica”, “Nož”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, serijama “Lisice”, “Crni Gruja”, “Mile protiv tranzicije”, “Sumnjiva lica”, “Psi laju vetar nosi”…Potom, “Taksi bluz”, “Četiri ruže”, “Šrek”, “Ledeno doba” nisu mogli da prođu bez našeg Borisa.  

Izabrane vesti

Pored glume bavi se voditeljskim poslom, muzikom…Legendarne pesme “Zidareva ljubav”, “Dejo majstore” sjajnih “Kuguarsa” nikada nećemo zaboraviti, a Boris Milivojević ne zaboravlja da odgovori na naših pet pitanja.

 1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim sportskim aktivnostima?

“Do neke petnaeste, šesnaeste godine imao sam hronični bronhitis i nisam imao dovoljno daha za ozbiljnije sportske aktivnosti. Međutim, imao sam volju i želju za fudbalom , košarkom, stonim tenisom, et cetera. Imao sam talenat za sport, ali na žalost ne i mogućnosti za ozbiljnijim treningom. Posle sedamnaeste godine bronhitis mi se povukao, pa sam sa drugovima rekreativno redovno igrao fudbal i ping – pong”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Sportski uzori, dok sam bio klinac i navijao za crveno –bele, bili su Dule Savić, Miloš Šestić, Vladimir Petrović Pižon i Mate Parlov. Iz sveta glume sam najviše voleo Roberta de Nira i Al Paćina, a kasnije sam otkrivao i starije i mlađe fenomenalne glumce. Domaće glumce da i ne pominjem, oni su van kategorije, jer su najbolji ikad igde. Zoki Radmilović, Paja Vujisić, Bata Stojković Bubuleja, Bekim Fehmiu, Ivica Vidović, Fabijan Šovagović, Ljuba Tadić i mnogi drugi”.

 3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Tata je navijao za Zvezdu pa je nagovorio i mene. Međutim, posle 1991. godine i Zvezdinog velikog uspeha, kako je vreme prolazilo, sve sam se manje interesovao za ‘fucu’, a sve više za umetnost”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Naravno, ispratio sam naše košarkaše. Prvo Jugoslaviju, pa onda i Srbiju, kao i odbojkašice i odbojkaše, vaterpoliste vaterpoliste i poslednjih godina naravno tenisere. Prejakog i pre – gotivnog, veličanstvenog Noleta. Što se tiče umetnosti, predstava ‘Pozorišne Iluzije’ Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta, reditelja Slobodana Unkovskog, definitivno je uticala na mene da se odlučim za glumu kao poziv. U srednjoj školi učio sam muziku, svirao sam na kontrabasu”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Životni moto bih prepisao od Noleta”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara