Najnovije vesti
Slobodno vreme
MISTERIJA MONOLITA: Objekat identičan onom koji je nestao u američkoj pustinji, uočen u Rumuniji (VIDEO)

MISTERIJA MONOLITA: Objekat identičan onom koji je nestao u američkoj pustinji, uočen u Rumuniji (VIDEO)

Misteriozni metalni monolit koji je sredinom novembra primećen u Juti, nestao je nakon što je otkrivena lokacija na kojoj se nalazio. Sada je identična struktura primećena na brdu Doamnei u gradu Pjatra Njamcu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Monolit u Rumuniji Foto: Color SKY / youtube
Monolit u Rumuniji

Vlasti su saopštile da vlasnik imanja još uvek nije poznat, ali dodaju da ko god da je postavio spomenik, trebalo je da traži dozvolu Ministarstva kulture Rumunije, piše "Miror".

Pročitajte još

Metalna konstrukcija pronađena je nekoliko metara od najstarijeg istorijskog spomenika u tom gradu, poznate tvrđave Petrodava. Veruje se da su tvrđavu uništili Rimljani u 2. veku nove ere, ali obrisi grada i danas su vidljivi.

Sjajna trouglasta struktura visoka je oko 4 metra i podseća na metalni monolit koji je nedavno, navodno, nestao iz Pustinje u Juti.

Istraživači koji su pronašli monolit opisali su ga kao "najčudniju stvar koju su ikada videli tokom godina letenja".

- Počeli smo da istražujemo neobičan izgled monolita. Nalazi se u privatnom vlasništvu, ali još uvek ne znamo ko je vlasnik, a i to je zaštićeno područje na arheološkom nalazištu. Pre nego što su bilo šta stavili na to mesto, bila im je potrebna dozvola Ministarstva kulture - rekla je zvaničnica iz Zavoda za očuvanje kulturnog nasleđa Roksana Žosanu.

Dodaje da se istraga nastavlja.