Meč noći u Argentini: Božja ruka na centru, suze, penali i dva gola u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 01:49

Arsenal Tukuman slavio protiv Arsenala iz Sarandija - 3:2

Bilo je možda očekivano da se ovakav meč odigra u Liga Kupu Argentine, nedavno nazvanom po preminulom Dijegu Armandu Maradoni. Dok se zemlja Gaučosa spremala za naredne mečeve Kopa libertadores, triler duel odigran je u Tukamanu... Bilo je svega. Spornih sudijskih odluka, promašennih penala, i na kraju dva gola u sudijskoj nadoknadi. Oba u režiji domaćina, koji je potvrdio prolaz dalje i ostavio u velikim problemima Arsenal iz Sarandija.

Kao i na svim stadionima u Argentini odata je poslednja počast preminulom Dijegu Armandu Maradoni. Na centru je domonirala slika El Pibea na kojoj ljubi pehar namenjen osvajaču Mundijalu. Bilo je suza i emotivnih prizora, a taj emotivni trenutak kao da je omeo igrače oba tima da u prvom poluvremenu pokažu šta i koliko mogu.

Izabrane vesti

Nije bilo golova, ali je zato nastavak bio uraganski. Gosti nisu imali šta da čekaju, samo ih je pobeda ostavljala u trci za drugo mesto. I došli su do gola iz prekida. Igrao se 61. minut kada se na drugoj stativi najbolje snašao Albetengo i doneo Arsenalu vođstvo.


Iako ušuškani na prvom mestu grupe, domaćini se nisu predavali. Matijas Alusitza je pogodio sa bele tačke i najavio da će biti ključni čovek finiša utakmice.

A poslednjih pet minuta iznedrili su preokret i retko viđenu dramu. Pošto su gosti već kaparisali pobedu golom u 89. minutu.

Međutim, Atletiko je krenuo na sve ili ništa. Neshvatljivo je reagovala odbrana Arsenala i posle duge lopte dozvolila Ortizu da ostane sam. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade. Nepuna četiri minuta kasnije, novi šok za goste. I opet je to bio klasičan defanzivni propust. Odbrana Arsenala je reagovala kao da se nikada nije videla. Dovoljno da Alusitza ponetira i podeblja stopostoni učinak domaćina.



tagovi

Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara