(©Reuters)
(©Reuters)

Eibar na japanski pogon: Betis preslab i za najgori napad u Primeri

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 23:17

Gost se razigrao u drugom poluvremenu meča u Sevilji i odneo ceo plen u Baskiju

Najgora odbrana u Primeri ispostavila se nedovoljno dobrom da zaustavi čak i najneefikasniji tim u prvenstvu, pa je susret Betisa i Eibara u 11. kolu pripao gostima - 2:0.

Klub sa Benita Viljamarina agilnije je otvorio susret. Inicijativa je rezultirala šansom u kojoj se našao Kristijan Teljo u 21. minutu, ali ofanzivac domaćina nije uspeo posle slaloma ka golu rivala da savlada Dmitrovića.

Izabrane vesti

U 34. minutu viđena je veoma neobična situacija i pogodak Inuija za Eibar koji je posle VAR analize poništen zbog ofsajda. Diop je uputio centaršut sa desnog boka, Brajan Žil je oprobao udarac, a loptu koja je već išla ka mreži "overio" je Takaši Inui. Ipak, posle video analize, ustanovljeno je da je Japanac bio u ofsajdu prilikom udarca Žila te je pogodak poništen.

Ono što njegov sunarodnik nije uspeo u 34. minutu, pošlo je od ruke drugom Japancu u redovima Ebara u 49. minutu. Brajan je izveo korner, Burgos prosledio loptu u peterac, a Jošinori Muto spretnom reakcijom doneo vođstvo Eibaru. Muto je prvencem u dresu gostiju postao prvi Japanac koji je postizao pogotke u Primeri, Premijer ligi i Bundesligi. u šampionatu Engleske bio je strelac za Njukasl, dok je igrajući za Majnc 20 puta tresao mreže rivala.

Samo pet minuta kasnije Eibar je iz jednanaesterca udvostručio prednost. Robles je nesmotrenim klizećim startom u svom šesnaestercu oborio Koreu, a Burgos je rutinski realizovao najstrožu kaznu. Argentinski fudbaler, poput brojnih prethodnika tokom vikenda iza nas, gol je posvetio premnuloj fudbalskoj legendi Dijegu Armandu Maradoni.

Golman Betisa je za veliku grešku uspeo da se barem delimično iskupi u 71. minutu kad je Korea odlično zapretio posle prekida, ali je Robles fenomenalnom intervencijom loptu prosledio u korner.

Pobedu Eibara u 89. minutu mogao je da overi Enrih sa bele tačke posle prekršaja nad Inuijem, ali je Robles uspeo da odbrani jedanaesterac.

Eibaru koji je pre ovog kola postigao samo šest pogodaka, ovo je tek drugi ovosezonski susret na kojem je poslao više od jedne lopte u gol rivala, čime se potvrdilo da Betis zaista ima najporozniju odbranu na Pirinejskom poluostrvu što je oslikano u čak 23 primljena gola na 11 utakmica čime je ovo najlošiji defanzivni učinak kluba iz Sevilje od sezone 1956/66 kad su primili 32 gola u istom periodu i na kraju sezone ispali iz elite.

Posle 11 kola Betis je 15. na tabeli sa četiri trijumfa i sedam poraza, dok je Eibar tri mesta iznad sa tri pobede, i po četiri remija i poraza.

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Valjadolid - Levante 1:1 (0:0)

/Andre 57 - Kampana 87 penal/

Subota

Elče - Kadiz 1:1 (1:0)

/Boje 38 - Himenez 55/

Valensija - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Lato 79ag/

Ueska - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 83/

Real Madrid – Alaves 1:2 (0:1)

/Kazemiro 86 - Perez 5p, Hozelu 49/

Nedelja

Barselona – Osasuna 4:0 (2:0)

/Brajtvajt 29, Grizman 42, Kutinjo 57, Mesi 73/

Hetafe - Bilbao 1:1 (0:1)

/Anhel 75 – Viljalibre 9/

Selta - Granada 3:1 (1:1)

/Nolito 27, Baeza 81, Beltran 85 - Suarez 25/

Sosijedad - Viljareal 1:1 (1:1)

/Ojarzabal 33 - Moreno 6/

Ponedeljak

Betis - Eibar 0:2 (0:2)

/Muto 49, Burgos 54p/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara