Vest Hem pobedio Vilu, ali "heroj" je VAR - DOKLE?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 30.11.2020.
22:59
Izvor: Sportske.net

Oli Votkins je tragičar večeri!

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema pobedili su na svom stadionu ekipu Aston Vile rezultatom 2:1 (1:1) u 10. kolu Premijer lige, a meč je obeležio napadač gostiju Oli Votkins.

On je promašio penal pri vođstvu Vest Hema od 2:1, a potom je ramenom bio u ofsajdu u poslednjim minutima zbog čega mu je VAR poništio gol.

Vest Hem je ovim trijumfom skočio na petu poziciju na tabeli sa 17 bodova, jednim manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona, dok je Aston Vila četvrtim porazom u poslednjih pet utakmica spala na 10. mesto sa 15 bodova.

Vest Hem je poveo već u drugom minutu, Boven je centrirao iz kornera, a Ogbona nadskočio sve čuvare i sa druge stative savladao Martineza za 1:0.

Aston Vila je i pored primljenog gola, igrala svoju igru, napadala je, a u 25. minutu, Džek Griliš je posle lepog solo prodora postigao još lepši pogodak - 1:1, što je bio i rezultat prvog dela igre.

Na poluvremenu, Dejvid Mojes je odmah izvršio dvostruku izmenu, uveo je Benramu i Alera umesto Masuakua i Antonija i posle nekoliko sekundi se to isplatilo. U lepoj akciji domaćih, učestvovala su obojica, ali je Benrama bio taj koji je sjajno centrirao za Bovena i pogodio ga u trepavicu za 2:1.

Vila je ponovo nastavila da napada, imala je više šansi, a najveću je propustio Trezege, kada se istakao sjajni golman Fabijanski.

Najveću priliku da dođu do novog izjednačenja, gosti su imali u 74. minutu kada je Votkins pogodio prečku iz penala.

Taj promašaj je poremetio Vilu, koja je odjednom pala i kao da više nije imala snage ni ideje da ugrozi gol Fabijanskog.

I onda, ponovo je radila geometrija, VAR je stupio na scenu u nadoknadi vremena. Oli Votkins je postigao gol, ali je VAR počeo da izvlači linije i izračunao da je Votkinsov deo ruke bio ispred Ogbonine kopačke, pogodak je poništen.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke