Voša ne da Partizanu da pobegne, Radnički bez gola 360 minuta; bura na Karađorđu i penal u 93. minutu

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 18:17

Lazaru Tufegdžiću poništena dva gola, "nula" u Subotici

Vojvodina se vratila na pobedničku stazu, Radnički ni posle 360 minuta fudbala ne zna za slast gola u Superligi - 0:1. Proleter u zanimljivom susretu dugo vodio protiv Javora, Ivanjičani imali bod u džepu pred kraj, da bi uz dosta bure pali posle penala u 93. minutu - 2:1. Na Gradskom stadionu u Subotici više prilika za domaće, dva poništena gola, ali na kraju: Spartak - Radnik 0:0.

Ovo bi u najkraćem bio rezime tri poslednje utakmice 16. runde domaćeg šampionata.

Izabrane vesti

Četa Nenada Lalatovića maksimalno je iskoristila krizu Nišlija i slavila na Čairu, čime je zadržala priključak sa Partizanom. Gol odluke postigao je Miljan Vukadinović u 15. minutu. Nije dobro reagovao posle udarca iz daljine golman Radničkog, Vukadinović lepo sve ispratio i sa desetak metara sproveo u mrežu loptu ubačenu sa boka.

Voša je tek za nijansu bila bolja. Ali to je bilo dovoljno za ovakav Radnički. Šok terapija u vidu promene trenera (Vladimir Gaćinović nasledio Milana Đuričiča i do utakmice odradio tri treninga sa ekipom) za sada nije urodila plodom. Nišlije ni na četvrtoj utakmici zaredom nisu uspele da zatresu mrežu rivala, a na poslednjih devet mečeva to je im je pošlo za rukom samo dva puta?!

Najbolje prilike da prekine crni niz imao je iskusni krilni napadač Nenad Gavrić. U prvom delu meča probao je atraktivno, gađao akrobatski, makazicama - pored gola. U 68. minutu iskoristio je smušenost odbrane Novosađana, došao do lopte na ivici šesnaesterca, opalio - i ponovo pored gola. Radnički jeste imao nešto više od igre u drugih 45 minuta, međutim nije stvorio nijednu pravu šansu osim tog udarca Gavrića. Mada je u navali imao dvojicu prekaljenih superligaških napadača kakvi su Filip Kasalica i Nemanja Kojić.

U Subotici mreža gostiju iz Surdulice dva puta se zatresla i oba puta iz ofsajda. Pogađao je Lazar Tufegdžić koji je najopasnije pretio Radniku. Ali danas nije bio njegov dan. U finišu utakmice Tufegdžić je i pao u šesnaestercu gostiju, pokušao da iznudi najstrožu kaznu, no umesto penala dobio je žuti karton.

Najviše uzbuđenja viđeno je na novosadskom Karađorđu. Slanobarci su slavili protiv Javora i zadržali poziciju koja na kraju sezone vodi u Evropu. Bojan Nikolić, arbitar poznat po kontroverznim odlukama, pokazao je na belu tačku u trećem minutu sudijske nadoknade i dao šansu kapitenu domaćeg sastava Siniši Babiću da donese pobedu Novosađanima. Babić je gađao veoma sigurno - 2:1.

Ivanjičani su prethodno materijalizovali nešto bolju igru u završnici utakmice, kada je Andrej Ilić najviše skočio posle kornera i pogodio za 1:1. Igrao se 84. minut. Izgledalo je tada da će momci Igora Bondžulića odneti kući pola plena, međutim Ibrahim Tanko neoprezno je startovao u svom šesnaestercu, a po Nikoliću dileme nije bilo - penal. Zanimljivo, Tanko je desetak minuta ranije srušen u golmanskom prostoru rivala, bio je to očigledan prekršaj za najstrožu kaznu. Ne, arbitar je pokazao da se igra nastavi.

U prvom delu meča Proleter je imao prečku, sa 30 metara tukao je Bojan Kovačević. Isti igrač napravio je i dve greške koje su skupo mogle da koštaju domaćina...

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Mačva - Inđija 3:0 (1:0)

/Adamović 11, Ortiz 33 i 68/

Nedelja

Čukarički – Napredak 3:0 (0:0)

/Birmančević 66, Ndiaje 82, Eze 90/

Metalac – Zlatibor 2:0 (1:0)

/Mbungu 16, Katanić 64/

Novi Pazar – Bačka 0:0

Voždovac – Mladost 3:2 (2:1)

/Živković 15, Vujnović 40, 85 - Bojović 12p, 65/

TSC – Partizan 0:4 (0:1)

/Holender 23, 62, Suma 61, Asano 71/

Crvena zvezda – Rad 3:0 (2:0)

/Pavkov 17, Boaći 42, Spiridonović 59/

Ponedeljak

Proleter - Javor 2:1 (1:0)

/Mirosavljev 33, Babić 90+3 - Ilić 84/

Radnički Niš - Vojvodina 0:1 (0:1)

/Vukadinović 15/

Spartak - Radnik 0:0



tagovi

SuperligaNenad LalatovićMiljan Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara