');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

"NISAM POTVRDIO AUTENTIČNOST SNIMKA" Tegeltija istakao da je očigledno da je audio sadržaj nezakonit

Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da nije tačno da je bilo kada potvrdio autentičnost snimka objavljenog 26. novembra na portalu Istraga.ba.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Tegeltija je demantovao napise u medijima da je potvrdio autentičnost snimka, prenosi Srpskainfo.

– Nije tačno da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. U mojoj izjavi za Televizju N1 rekao sam sledeće – “Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smešne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, neverodostojnih i iskonstruisanih sadržaja” – podseća Tegeltija.

Pročitajte još

On ističe da je očigledno iz ove izjave za TV N1 da je rekao da je audio sadržaj nezakonit, neverodostojan i iskonstruisan, saopšteno je iz VSTS.

– I u emisiji “Centralni dnevnik” sa Senadom Hadžifajzovićem, emitovanoj na Fejs TV 27. novembra rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 da jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da je u tom audio sadržaju reč o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje – naveo je Tegeltija u demantiju.