Najnovije vesti
Vesti Hronika
PRODUŽEN PRITVOR NIŠKIM HAKERIMA Iza rešetaka ostaju još dva meseca ili do IZRUČENJA AMERICI

PRODUŽEN PRITVOR NIŠKIM HAKERIMA Iza rešetaka ostaju još dva meseca ili do IZRUČENJA AMERICI

Grupi hakera iz Niša, koji se terete da su prevarama putem interneta zaradili 70 miliona dolara, produžen je pritvor za dva meseca.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
hakeri Foto: shutterstock
hakeri

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu, za U. S, N. K, A. S, A. S, M. M, N. D i N. M. kojima je pritvor pravnosnažno određen 5. avgusta 2020. godine, rešenje o produžetku pritvora doneto je usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od skrivanja i bekstva.

Prilikom donošenja ovakve odluke krivično vanpretresno veće je imalo u vidu i da je prema navedenim licima 23. oktobra doneto rešenje kojim se utvrđuje ispunjenost pretpostavki za izručenje Sjedinjenim Američkim Državama radi vođenja postupka pred Okružnim sudom ove zemlje u Severnom okrugu u Teksasu, navodi se u saopštenju suda.

Pročitajte još

Podsetimo, Kristijan Krstić, njegova supruga Ksenija, U. S, N. K, A. S, A. S, M. M, N. D i N. M. se terete za "zaveru u izvršenju prevare koja uključuje elektronsku komunikaciju" i zbog "zavere u pranju novca". Ukoliko budu izručeni sudiće im pred Okružnim sudom u Severnom okrugu Teksasa s obzirom na to da su njihove žrtve iz ove države.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u stvaranju najmanje 16 lažnih investicionih platformi, mameći svoje žrtve iz čitavog sveta da ulažu svoj novac, nakon čega bi ih zatvarali, te da su na taj način pribavili preko 70 miliona dolara.