Dostupni linkovi

Još 55 ljudi u Srbiji preminulo od posledica korona virusa


Bolnica u Zemunu, Beograd
Bolnica u Zemunu, Beograd

U poslednja 24 sata od posledica korona virusa u Srbiji je preminulo 55 ljudi, a registrovano je 6.224 novozaraženih, saopštilo je 30. novembra ministarstvo zdravlja Srbije.

Na bolničkom lečenju je 7.368 osoba, na respiratorima 253.

Ukupan broj registrovanih slučajeva od početka epidemije u Srbiji je 175.438, a preminulo je 1.604 osobe. Procenat smrtnosti je 0,91 odsto. U poslednja 24 sata na COVID-19 testirano je 17.093 osobe, a ukupno 1.777.582.

Najviše novozaraženih je u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 1.264 korisnika i 585 zaposlenih, saopštilo je 30. novembra Ministarstvo Srbije za rad i socijalna pitanja.

Vanredno u Leskovcu i Lučanima

Štab za vanredne situacije Grada Leskovca zbog pogoršanja epidemijske situacije proglasio je vanrednu situaciju, kao i u Lučanima gde je doneta ista odluka.

Branislav Tiodorović, epidemiolog i član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa, izjavio je da će epidemijska situacija u Srbiji ove sedmice biti vrlo teška jer će gužve koje su se dogodile na vikend popustima u trgovinama za pet do sedam dana sigurno dati rezultat kroz broj pozitivnih i obolelih. Tiodorović je za list Blic rekao da se pad broja obolelih može očekivati tek krajem decembra.

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, izjavio je da bolnički kapaciteti mogu biti na izmaku ukoliko i dalje bude visok broj obolelih od korona virusa.

"Kapaciteti nisu neiscrpni i u tom slučaju možemo doći u situaciju da ih ne bude dovoljno", rekao je Stevanović.

XS
SM
MD
LG