30. novembar  2020. 14.45  | Izvor: Tanjug

Vredne nagrade za pobednike Regionalnog aplikacionog konkursa

BEOGRAD -

Telekom Srbija nagradio je naprednom računarskom opremom članove informatičkog tima "Aurus" koji su pobedili na Regionalnom app izazovu za izradu aplikacija za mobilne uređaje, saopštila je ta telekomunikaciona kompanija.

Ova nagrada uručena je niškim gimnazijalcima Vuku Markoviću, Jeleni Pantić i Milanu Radomiroviću umesto učešća na IT konferenciji u Portu, koja ove godine zbog epidemije koronavirusa nije održana.

Tim "Augmentum" nagradjen je za iOS aplikaciju " Starlight " koja je osmišljena tako da uz pomoć AR tehnologije unapredi svet u kom živimo.

Iako je odlazak na neku od prestižnih IT konferencija u Evropi do sada predstavljao nagradu koju je teško prevazići, novi izbor priznanja još više je obradovao učenike, saopštio je Telekom.

U finalu "Regionalnog app izazova" u Banja Luci učestvovalo je 15 najkreativnijih timova srednjoškolaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, čije su aplikacije izabrane kao pobedničke u nacionalnom delu takmičenja, u Srbiji poznatom pod imenom mts app konkurs.

U toku je jubilarni deseti ciklus MTS app konkursa kojim Telekom Srbija već punu deceniju pruža podršku talentovanim i ambicioznim srednjoškolcima iz specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo, podseća kompanija.

Do sada je samo u Srbiji u konkursu učestvovalo više od 2.000 učenika iz 153 tima koji su predstavili 160 aplikacija.

Mts app konkurs predstavlja jedan od najznačajnijih projekata krovnog programa "Pokrećemo pokretače" kojim Telekom Srbija osnažuje i podržava institucije i pojedince, pokretače pozitivnih promena u svojoj zajednici.

Zbog značaja koji ima za mlade i za njihov obrazovni i profesionalni razvoj, konkurs je uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, a podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tagovi
Srodne vesti