');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

NAJNOVIJI KORONA PRESEK Virus i dalje divlja, 55 MRTVIH

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 17.093 osoba, njih 6.224 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 55 lica.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
smanjena najnovija vest za novi push Foto: RAS Srbija
smanjena najnovija vest za novi push

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 253 pacijenta.

Napominjemo da ponedeljkom inače beležimo manji broj testiranih i zaraženih, s obzirom na to da su to podaci od vikenda, kada inače manji broj ljudi odlazi kod lekara.

Podsetimo, juče smo imali 65 umrlih od korone, bilo je testirano 15.508 osoba, od kojih je 6.179 bilo pozitivno. Prema jučerašnjem preseku, na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalazila su se 252 pacijenta.

Pročitajte još

Situacija u Srbiji sa epidemijom korona virusa je alarmantna. Prema poslednjem preseku stanja, od juče u 15 časova, u našoj zemlji je preminulo rekordnih 65 osoba u jednom danu, a čak više od 700 je hospitalizovano, tako da u ovom trenutku imamo 7.256 kovid bolesnika u bolnicama širom Srbije.

Dnevno imamo više oko 7.000 novozaraženih, a epidemiolozi najavljuju da nas ove nedelje čeka pik ovog talasa epidemije. Vrlo je verovatno da ćemo imati čak 10.000 zaraženih dnevno i trocifren broj umrlih za 24 sata.

Zbog svega toga danas je održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i o tome koje bi nove mere trebalo uvesti. Sednica je završena bez saopštavanja novih mera.

Pročitajte još

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović rekao je danas posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, da "bolničkih kapaciteta za sada ima, ali da oni nisu neiscrpni".

- To znači da, ako se broj obolelih i zaražavanje nastavi ovim tempom, vrlo verovatno možemo doći do toga da kapaciteti budu na izmaku ili, u najgorem scenariju, da ih ne bude dovoljno - istakao je Stevanović.

VIDEO: Gužva u tržnom centru ispred "Zare" usred korone