Povratak starim vrednostima: La Masija presudni faktor moćne Barselone, dominacija u Ligi šampiona obaveza

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 11:54

Đoan Laporta predstavio svoj program za povratak na predsedničku funkciju i najavio otvoren razgovor sa Mesijem

Sve je spremno za velike promene na Nou Kampu ili bolje reći za povratak starim vrednostima. Đoan Laporta je krenuo žestoko u završnu kampanju za povratak na predsedničko mesto Barselone. Nekadašnji prvi čovek katalonskog kluba smatra da klub mora da se vrati istinskim vrednostima, kao što je La Masija, kao i da mora da bude dominantan u Ligi šampiona kao što je to bio slučaj pod njegovim vođstvom.

Katalonci su proteklih godina izgubili primat na evrosceni, što se mora promeniti, jer Barselone nije bilo na krovu Evrope od 2015. godine. Sama La Masija je važna sa više aspekata.

Izabrane vesti

"Radićemo na oporavku La Masije, koja će osigurati sportsku i ekonomsku održivost kluba. Možemo da budemo sigurni da će ljudi koji nose dres Barselone prvo biti dobri ljudi. Biće svesni važnosti nošenja tog dresa. Iz La Masije su izašli igrači koji su bili presudni u poslednjih 10-15 godina. Pedro, Sesk, Pujol, Ćavi, Mesi, Pike... Moram da se setim Krojfa. On je bio taj koji nas je naučio veličini kluba. Iz svog rada nas je naučio jedinstvenoj ideji u svetu fudbala. On nas je učinio pobednicima, dao nam je ukus za dobar fudbal. Barselona je više od kluba, predstavljam svoj program zato što volim Barselonu, njene ljude i klub", rekao je Laporta.

Povratak na krov Evrope neće biti nimalo lagan.

"Imam iskustvo, i želim da izvršim promene koje su potrebne klubu. Imamo plan da odvedemo Barsu u vrh svetskog fudbala. To je plan da uspemo. Radićemo na tome da vratimo radost svim Kataloncima i partnerima, svima koji klubu daju smisao i čine da bude ono što jeste. Biti predsednik Barselone je čast, to su bile najbolje godine mog života. To će ponovo biti najveći izazov u mom životu. Tajna uspeha je biti profesionalac, imati talenat, ali za mene je važnije biti dobar čovek. Radićemo na tome da ponovo pobeđujemo i igramo dobro. Da dominiramo u Ligi šampiona, što bi bio glavni cilj u svakoj sezoni".

MESIJU JE I 2006. GODINE PONUĐENO MNOGO NOVCA, ALI JE OSTAO U BARSELONI

Prethodni predsednik Đozep Marija Bartomeu je imao otvoren sukob sa Lionelom Mesijem, dok se Laporta indirektno diči svojim odnosom sa sjajnim Argentincem. Javnost interesuje da li će biti ponude za produžetak saradnje?

"Niko ne može sumnjati da Mesi voli Barselonu. Nisam razgovarao sa njim o ovim pitanjima. Ne bi bilo zgodno razgovarati sa nim bez mogućnosti odlučivanja. Naš odnos je poštovanje i naklonost. Mesi voli Barselonu i siguran sam da će pružiti priliku klubu da obavi razgovor u odgovarajuće vreme kako bi mu pomogao da odluči i odabere najbolje za sebe i Barselonu. U životu se svašta može dogoditi, ali sigurno ima i drugih ponuda. I 2006. godine su mu ponudili mnogo novca, ali je rekao - ne. Sećam se se da mi je Mesi tada rekao: samo želim da mi kao otac kažeš šta bi trebalo da uradim? Rekao sam mu da ostane i da će ovde dodirnuti slavu. Najbolje za njega je da sačeka da vidi ko će pobediti na izborima. Mislim da bi uz dobar predlog ostao u Barseloni. Za nas zna kako radimo, uvek mi je govorio: Ono što ste mi rekli, uvek se ispunilo".

Ronaldu Kumanu nije ugrožen ostanak u klubu.

"Shvatamo da mu nije lako, on je naš trener i ima ugovor. Neću pričati o trenerima, Kuman ima granicu samopouzdanja".

Ćavi se već pominjao kao opcija za trenera Barselone.

"Veoma ga cenim, on je čovek koji mnogo zna o fudbalu i nastaviće da fokusira svoj život ka njemu. Nisam razgovarao sa Ćavijem o sportskom projektu, videćemo šta će biti u budućnosti", poručio je Laporta.


tagovi

Đoan Laporta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara