DRAMA U ARGENTINI! Oglasio se HIRURG optužen za Maradoninu smrt: Obratio se javnosti kroz SUZE! VIDEO
Foto: Profimedia

POKRENUTA ISTRAGA

DRAMA U ARGENTINI! Oglasio se HIRURG optužen za Maradoninu smrt: Obratio se javnosti kroz SUZE! VIDEO

Fudbal -

Čuveni argentinski hirurg Leopoldo Lukve optužen je za smrt Dijega Armanda Maradone.

On je optužen je da nije preuzeo sve mere kako bi pomogao svom pacijentu i da ga je prerano otpustio iz bolnice.

Luke bi čak mogao da bude optužen za ubistvo iz nehata.

Porodica je besna jer uz Maradonu nije bio lekar specijalista 24 sata, ispred kuće nije bilo ambulantnih kola i nisu imali defibrilator.

Maradona je 15-ak dana pre smrti operisao hematom na mozgu, a pušten je iz bolnice jer je dobio preporuku da bolničku terapiju nastavi kod kuće, prenose argentinski mediji.

foto: Tviter

Pokrenuta je i istraga protiv njega , a on je rešio da se oglasi i to kroz suze.

"Znate li vi za šta sam ja odgovoran? Za to što sam ga voleo, što sam se brinuo o njemu, što sam mu produžavao život, što sam taj život popravljao do samog kraja", rekao je Lukve.

Potom je objasnio o čemu se radi

"Ako mene pitate, ja sam neurohirurg i moj posao se odavno završio po ovom pitanju. To smo, prosto završili (operacijom sredinom novembra). A kako se Maradona oporavljao kod kuće, to stvarno nije moja odgovornost", istakao je Lukve.

Doktor je objasnio kakav je bio veliki Dijego

"Maradona je morao da bude smešen u neki rehabilitacioni centar. Ali, nije hteo. Njega niste mogli na nešto da nagovorite", istakao je Lukve, dodajući da ne zna zašto nije bilo defibrilatora u blizini kada je konstatovano da čuveni fudbaler ne reaguje na pozive i dodire bolničarke i prispelih lekara koji su u sredu, u podne po lokalnom vremenu, došli na ranije zakazani fizijatarski i neurološki prelog, a naglasio je i da "nema predstavu", zašto nije bilo ambulantnih kola ispred Maradonine kuće" , zaključio je optuženi doktor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track