Ex -Yu

Sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja podnio ostavku i izvinio se javnosti

Sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja podnio ostavku i izvinio se javnosti
Foto: novo.hr/Arhiva | Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja podnio ostavku i izvinio se javnosti

ZAGREB - Državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog ponašanja u Vukovaru", potvrđeno je iz tog resora.

"Zbog svog neprimerenog ponašanja u Vukovaru, izvinjavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojim gestom ili izjavom povrijedio", naveo je Sučić u ostavci.

Svjestan odgovorne dužnosti koju obavlja, naveo je da ne želi da bude opterećenje aktuelnoj vladi ni Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mu ukazali povjerenje.

"Podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog seketara u Ministarstvu hrvatskih branitelja", napisao je Sučić, koji je u tom resoru vodio proces traženja nestalih u posljednjem ratu i žrtava iz Drugog svjetskog rata.

On je u ostavci naveo da se s obzirom na iskustvo stavlja na raspolaganje Ministarstvu branitelja u slučaju potrebe.

Sučić i direktor Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru Krunoslav Šeremet izazvali su petak iza ponoći "težak incident" u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada.

Oni su sjedili u lokalu koji je u skladu sa epidemiološkim mjerama, koje su te noći stupile na snagu, trebalo da bude zatvoren, a kada je policija došla da ih upozori Sučić i Šeremet su odbili da se legitimišu.

Policija je u pomoć pozvala kolege iz Interventne pa su Sučić i Šeremet privedeni i protiv njih je podnijeta krivična prijava.

Ipak, ni Sučić se, piše Jutarnji list, nije uzdržao pa je na ulasku u policijsku stanicu rukom udario u vrata i oštetio ih.

Ovaj incident će, prema najavama iz kabineta Andreja Plenkovića, biti tema današnje sjednice vlade, a dogodio se u noći između petka i subote, samo nekoliko sati nakon što je premijer u javnom obraćanju upozorio na obavezu poštovanja epidemioloških mjera iz novog seta, koji je stupio na snagu u subotu u ponoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije