Novonaseljska Mladost jesenji prvak Srpske lige Vojvodina, gazi ka istorijskom plasmanu u Prvu ligu Srbije

Fudbaleri Mladosti sa Novog naselja jesenji su prvaci Srpske lige Vojvodina, trećeg ranga domaćeg fudbala.
Novonaseljska Mladost jesenji prvak Srpske lige Vojvodina, gazi ka istorijskom plasmanu u Prvu ligu Srbije
Foto: 021.rs
Mladost je u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, za vikend, dočekala 1. maj iz Rume, savladavši ga sa 2:0. Bila je to 15. pobeda tima sa Novog naselja u 19 mečeva. 
 
U prvom delu sezone su samo dva puta bili poraženi, a u isto toliko navrata su igrali nerešeno sa protivnicima. Nakon 19 kola Mladost je ubedljivo prva na tabeli Srpske lige Vojvodine sa 47 bodova, dok Radnički i Vršac sa 36 poena dele drugo mesto.
 
Mladost ujedno ima najefikasniju odbranu i napad u šampionatu - primili su samo 11 golova, a postigli 48. Najubedljiviju pobedu ostvarili su na domaćem terenu, sredinom oktobra, kada su dočekali Dunav, koji su savladali rezultatom 8:0. Ubedljivo su slavili i protiv Slobode iz Novih Kozaraca, koju su pobedili rezultatom 6:1.
 
Međutim, čak i ukoliko Mladost na kraju sezone završi kao prva na tabeli Srpske lige Vojvodina, to joj ne garantuje mesto u Prvoj ligi Srbije (PLS), što bi bio istorijski uspeh za novonaseljski klub. 
 
Prema odluci Fudbalskog saveza Srbije, na kraju sezone iz Prve lige Srbije ispada čak osam klubova, a u 2021/22. godini će se takmičiti 16 timova - osam timova koji su zadržali mesto u PLS, te šest klubova koji se nisu izborili za opstanak u Superligi Srbije. Samo dva mesta rezervisana su za timove iz trećeg ranga, te će se za te pozicije boriti pobednici srpskih liga, koje su podeljene na četiri grupe - Istok, Zapad, Vojvodina i Beograd.
 
Mladost je uspela za veoma kratko vreme da pređe put od Novosadske lige, petog ranga, do prvog mesta u Srpskoj ligi Vojvodina. Uspon Mladosti započeo je dolaskom nove uprave u klub, ali i pronalaženjem generalnog sponzora u građevinskoj kompaniji GAT.
 
Posebno je zanimljivo kako se Mladost domogla plasmana u treći rang, s obzirom na to da deo zasluga odlazi i pandemiji korona virusa, koja je dovela do prekida niželigaških takmičenja, tačno u momentu kada je Mladost preuzela prvo mesto na tabeli Vojvođanske lige Jug. Zanimljivu priču o tome možete da pročitate na OVOM LINKU.
  • Utakmica protiv TSK

    01.12.2020 08:53
    i ulazak u 4. rang
    za pamćenje..Kres..a i ostali
  • Vujke

    30.11.2020 21:20
    Svaka cast. Prosle sezone imali su srecu (korona prekid prvenstva) pa ostali na prvom mestu, realno nisu bili jaci od ostalih ekipa iz tog ranga. Ali ok, prosli gore.
    Sad im se namestilo, pomeranjem nekih ekipa u Prvu ligu ostale su slabije ekipe i otvoren put ka Prvoj ligi.
    E sad, ovaj klub definitivno nema infrastrukturu, tradiciju, verovatno ni potencijal za vise od Vojvodjanske lige a zavrsice u Prvoj ligi. Sve to moze dok je tu GAT i Slijepcevic. Dok je on na talasima tendera i drzave, bice verovatno sve ok. Kada prodje njegovo vreme, verovatno sunovrat kluba. Ne bih voleo da se to desi ali je realnost. Bolje im je da sada grade klub, tradiciju, mladje kategorije, da imaju neke redovne gledaoce...
    Uglavnom sve mirise, da ce biti slicno kao Proleter. Uvek su bili losiji klub od Borca sa Klise ali eto, zapade im Jova Vujanovic i Novi Sad GAS, sada kombinacije sa Kokezom i jos su i dobri... Dokle videcemo.
    Najvise bi radovala renesance RFK Novi Sad, ali trebace vreme
    Kabel ne treba komentarisati, svi znamo.
    Lepa je stvar da se nasi gradisci klubovi penju, bolje nasi nego BG.
  • @Markeđani

    30.11.2020 21:13
    Tribine
    Tribine su potpuno nelegalno postavljene i to na parceli koja je gradska a koja je prethodno potpuno bespravno ograđena. Ni teren ni prostorije nisu u vlasništvu kluba već je to svojina Grada Novog Sada. Mislim da bi klub trebao prvo da uredi svoj odnos sa Gradom pa tek posle da nešto da priča. I ti reflektori koji su u "najavi" su mogući samo na divlje. Ko će ih postaviti, ko će dobiti građevinsku dozvolu i na kraju ko će plaćati struju? Ne može ništa bez vlasnika, a to je u ovom slučaju Grad Novi Sad. Toliko o "proširenju" tribina - da pojasnim, ovo bi bilo isto kao kad bi FK Vojvodina tribine stadiona koji nije njen postavila na parcelu Promenade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.