Sve žene

Izabrani predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden predstavio je kadrovska rešenja za članove i savetnike koje će nominovati u timu za komunikacije Bele kuće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2020.

07:34

Sve žene
Tanjug/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Svi članovi tog tima su žene.

"Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bele kuće čiji su svi članovi žene. Kvalifikovani i iskusni komunikatori će različitim pristupima i podelom odgovornosti doprineti izgradnji ove zemlje", saopštio je Bajden, istakavši da je reč o prvom timu tog tipa koji čine isključivo ženski članovi.

Bajden je na funkciju sekretara za medije Bele kuće nominovao Džen Psaki, nekadašnju portparolku Stejt departmenta u vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame, prenosi Glas Amerike.

Psaki je na društvenoj mreži Tviter napisala da je reč o najraznovrsnijem timu Bele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kejt Bedingfild, portparolku svoje kampanje, Bajden je nominovao za direktorku komunikacija Bele kuće.

Simon Sanders, viša savetnica Bajden-Haris kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsednice Kamale Haris, dok bi Elizabet Aleksander, bivša glavna portparolka i Bajdenova pres sekretarica u vreme dok je bio potpredsednik SAD-a trebalo da obavlja funkciju direktorke komunikacija izabrane prve dame Džil Bajden.

Karin Džin Pjere, viša savetnica u Bajden-Haris kampanji, obavljaće funkciju zamenice sekretara za medije Bele kuće, dok je Ešli Etijen, bivša viša savetnica predsedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi, predložena za njenu zamenicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: