Raul Bobadilja (©AFP)
Raul Bobadilja (©AFP)

Pre pet godina je utišao Humsku, a sada trese mreže u Paragvaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 03:04

Raul Bobadilja postigao gol za Gvarani koji je na svom terenu pobedio Sportivo Lugenjo sa 2:1 u osmom kolu Klausure

Sećate li se Raula Bobadilje? Paragvajski reprezentativac u lošem sećanju je ostao navijačima Partizana. Njegovim golom Augzburg je pre pet godina izbacio crno-bele iz borbe za šesnaestinu finala Lige Evrope.

Tada je četi Ljubinka Drulovića odgovarao i poraz od 2:1 u Beogradu u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, ali je u finišu Paragvajac utišao Humsku pogotkom u 89. minutu za 3:1 i plasman tima iz Bavarske u nokaut rundu drugorangiranog takmičenje Starog kontinenta. Sada veteran nosi dres Gvaranija. Bio je strelac za svoj tim koji je u osmom kolu paragvajske Klausure slavio proitv Sportivo Lugenja sa 2:1.

Izabrane vesti

Bobadilja je postigao prvi gol na meču u 13. minutu. U nastavku je Domingez povećao prednost u 70. minutu, da bi Morales do kraja utakmice samo ublažio poraz gostiju. Bio je prvi gol 33-godišnjeg Bobadilje u ovom šampionatu Paragvaja. Prošle sezone u Aperturi je postigao devet pogodaka na 18 utakmica.

Četvorogodšnji boravak u Augzburgu, od 2013. do 2017. godine bio je i vrhunac karijere robusnog napadača. On je rođen u Argenini, prošao je mlađe kategorije River Plejta, igrao i za prvi tim kluba sa Monumentala, a sa 19 godina stigao je u Švajcarsku. Branio je boje Konkordije, Grashopersa, Jang Bojsa i Bazela. Imao je kratku epizodu u grčkom Arisu, u Nemačkoj je branio boje Borusije iz Menhengladbaha, a od 2018. godine je igrač Argentinos Juniorsa, da bi ga tim iz Buenos Ajresa pozajmio Gvaraniju ove godine. Zanimljivo da mu je ovo prvi klub u Paragvaju.

Gvarani je prethodne nedelje poražen na svom terenu od Gremija sa 2:0 u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores, pa mu u Porto Alegreu treba čudo za plasman među osam najboljih timova Južne Amerike.

Ubedljivo najbolji strelac šampionata Paragvaja je još jedan veteran, Roke Santa Kruz. Nekadašnji fudbaler Bajerna, Mančester Sitija i Blekberna postigao je sedam golova na sedam utakmica. Iako je ušao u 40. godinu života i dalje rešeta mreže u dresu Olimpije iz Asunsiona. Osim ove dvojice asova koji su imali uspešne karijere u Evropi, u Paragvaju igraju i nekadašnji reprezentativci ove južnoameričke države - Nelson Valdez, bivši fudbaler Verdera i Borusije iz Dortmunda i Oskar Kardozo, koji je najbolje godine proveo u Benfiki.

PARAGVAJ, KLAUSURA – 8. KOLO

Subota

Olimpija Asunsion – River Plejrt 3:1 (3:0)

Nedelja

Libertad – 12. Oktobar 3:0 (1:0)

Sero Portenjo – Dijaz 3:1 (0:0)

Gvarenja – San Lorenco 2:2 (1:0)

Ponedeljak

Gvarani – Sportivo Lugenjo 2:1 (1:0)

23.30: (2,70) Sol Amerika (2,95) Nasional Asunsion (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Raul BobadiljaGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara