Bajden uganuo skočni zglob

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden uganuo je skočni zglob dok se igrao sa jednim od svojih pasa i lekar će ga pregledati uz sve mere predostrožnosti.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

23:48

Bajden uganuo skočni zglob
EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL

Bajden je pretrpeo povredu u subotu i posetio ortopeda u Njuarku, državi Delaver u nedelju popodne, saopštila je njegova kancelarija, prenosi AP.

Novinari koji pokrivaju izabranog predsednika nisu dobili priliku da vide Bajdena kako ulazi u lekarsku ordinaciju, uprkos višestrukim zahtevima.

Bajden se igrao sa Majorom, jednim od dva porodična psa. Usvojili su ga 2018. godine, a prvog psa Šampiona imaju od izbora 2008. godine.

Bajdenovi su rekli da će dovesti svoje pse u Belu kuću, a planiraju da nabave i mačku.

Sa 78 godina, Bajden će postati najstariji predsednik kada bude inaugurisan u januaru, ali je često odbacivao pitanja o svojoj starosti za vreme kampanje.

U decembru je objavio lekarski izveštaj u kome se otkriva da uzima statin da bi održavao holesterol na zdravom nivou, ali ga je lekar opisao kao "zdravog, energičnog" i "sposobnog za uspešno obavljanje dužnosti predsednika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: