Marko Lazetić (©MN Press)
Marko Lazetić (©MN Press)

Istorijski trenutak na Marakani: Lazetić među odabranima

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 21:07

Talentovani golgeter sa 16 godina i 10 meseci debitovao za srpskog šampiona

Istorijski trenutak na stadionu Rajko Mitić i dan koji će Marko Lazetić pamtiti celog života. Naime, najtalentovaniji napadač Zvezdine fudbalske škole debitovao je Crvenu zvezdu sa 16 godina i 10 meseci, čime je stao u grupu odbabranih igrača, koji su imali priliku da debituju u tinejdžerskim danima. Još uvek je neprikosnoven sadašnji vezista Verone Ivan Ilić, koji je debitovao protiv subotičkog Spartaka sa 16 godina i 15 dana, a potom sledi Milko Đurovski koji je debitovao sa 16 godina i 49 dana.

Snažni Lazetić rođen je 2004. godine i dugo važi za veliko blago Crvene zvezde. Mladi fudbaler ima status najtalentovanijeg napadača omladinske škole, bisera kakvog nije bilo još od perioda kada je Luka Jović demonstrirao silu u kadetskoj i omladinskoj selekciji.

Izabrane vesti

Kao što je to praksa u Zvezdinom omladinskom pogodnu. Lazetić je od početka igrao sa starijom klasom igrača, potvrđivao kvalitet, ali je ove jeseni imao maler. Povredio se na početku sezone, posle nekoliko odličnih partija za omladinski tim. Vratio se na teren, putovao u Gent, a večeras je dobio mesto u timu.

Lazetić je večeras mogao i do debitantskog pogotka. Odlično se snašao u finišu utakmice, instiktrivno reagovao na oštro dodavanje Željka Gavrića i zahvatio loptu unutrašnjim delom kopačke. Ipak, Damir Kahriman je skrenuo tu loptu, koja je udarila u stativu i završila u polju.

Crvena zvezda je večerašnji meč sa Radom završila sa čak sedmoricom bonus igrača. U pitanju su Lazetić, Eraković, Gavrić, Nikolić, Krstović, Radulović i Petrović.


tagovi

Marko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara