Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
POČELI OD MIĆIĆA Višković najavio analizu izbornih rezultata u opštinskim odborima gde SNSD nije ostvario "ZACRTANI PLAN"

POČELI OD MIĆIĆA Višković najavio analizu izbornih rezultata u opštinskim odborima gde SNSD nije ostvario "ZACRTANI PLAN"

Potpredsednik SNSD Radovan Višković izjavio je da je večeras u Gradskom odboru ove stranke u Bijeljini izvršena prva preliminarna analiza izbornih rezultata u ovom gradu, gde je partija postigla dobar rezultat i imala dobar rast.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Radovan-Višković-premijer-RS-01 Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Radovan-Višković-premijer-RS-01

Višković je naveo da zajednički kandidat Mićo Mićić nije izabran za gradonačelnika, iako je imao podršku SNSD.

– Do toga nije došlo toliko greškom naše partije. Pravili smo analizu da vidimo ko je tome doprinio i ko to na neki način nije podržao zajedničkog kandidata na gradonačelnika – rekao je Višković posle sastanka u Gradskom odboru SNSD.

Prema njegovim rečima, u narednim danim biće analizirani rezultati u svim opštinskim odborima SNSD-a širom Republike Srpske koji nisu ostvarili zacrtani plan a s ciljem da pripreme stranke za opšte izbore 2022. godinu.

– Tamo gde bude potrebno da se provedu unutrastranački izbori, biće provedeni bez ikakvog stresa, ljutnje. Želimo da napravimo što bolju instrastrukturu za izbore 2022. godinu – istakao je Višković.

On je naglasio da je SNSD pobjednik ovih izbora, a gubitnik kao što se želi napraviti neki medijski spin.

– SNSD ima najveći rast pojedinačno, kao i rast broja načelnika, gradonačelnika i odbornika. Jedino gde nismo ostvarili svoj cilj jeste izbor gradonačelnika u Bijeljini i Banjaluci, ali niko ne želi da priča o tome da smo posle 20 godini prvi put osvojili pobedu u Prijedoru, Gacku ili nekim drugim lokalnim zajednicama – rekao je Višković.