Читај ми!

Na korak do cilja, potrebno još 300.000 evra za Anikinu terapiju

Ostalo je još malo vremena da se na vreme prikupi novac za lečenje dvogodišnje Anike kako bi otišla na lečenje u inostranstvo. Anika boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 i jedina nada joj je da primi lek koji košta dva miliona evra zbog čeg je organizovana široka društvena akcija prikupljanja novca.

Pošaljite SMS poruku sa brojem 858 na 3030, i tako pomozite u prikupljanju novca za lek koji treba da pomogne dvogodišnjoj Aniki Manić.

Država je najavila da će Anika u Budimpeštu na lečenje otići avionom Vlade Srbije, ali i da od naredne godine Srbija uvodi skrining program kod novorođenčadi za rano otkrivanje ove teške i retke bolesti.

Prema rečima Anikine majke Ivanke Pavlović Manić, cilj je veoma blizu.

"Prema poslednjem izveštaju fondacije 'Budi human' nalazimo se na oko 15 odsto od cilja, što znači da je potrebno prikupiti još oko 300.000 evra za Anikinu terapiju. Poslednji put kada smo bili u Dnevniku poslato je oko 80.000 poruka za 24 sata i ukoliko bio se to ponovilo, skoro da bismo završili sa prikupljanjem sredstava. Iskoristila bih ovu priliku da se obratim građanima koji su bili uz nas sve ovo vreme da pošalju SMS kako bismo uskoro poslali Aniku na terapiju", apelovala je je Anikina majka.

Potrebno je da se do 15. decembra prikupe sredstva jer je nakon toga potrebno i vreme da se genska terapija naruči i dopremi u bolnicu iz Amerike, a Anika treba da bude u Budimpešti u januaru kada će se obaviti i neophodne analize, a posle par nedelja i primiti terapija.

"Terapija se prima do određene telesne granice, od 13,5 kilograma, a Anika je vrlo blizu nje.
Anika konstatntno ima problem sa disanjem i gutanjem. U tom smislu je njeno stanje nepromenjeno ali je u dobrom stanju da primi tu gensku terapiju što je u ovom trenutku i najvažnije", rekla je Anikina mama.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво