Kavani režirao preokret u Sautemptonu, Junajted od minus dva na poluvremenu do pobede u nadoknadi!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 29.11.2020.
16:57
Izvor: Sportske.net

Iskusni urugvajski napadač odigrao najbolju utakmicu od dolaska na Old Traford.

EPA-EFE/Naomi Baker
EPA-EFE/Naomi Baker

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su na gostovanju Sautemptonu 3:2 u uvodnom meču nedeljnog programa 10. kola Premijer lige, koji je obeleželio izvanredni Edison Kavani.

Iskusni urguvajski napadač je ulaskom u drugom poluvremenu potpuno promenio odnos snaga na terenu, pa je njegov tim od minus dva sa kojim je otišao na odmor stigao do pobede u nadoknadi meča.

Sve je mirisalo na još jedan loš meč izabranika Ole-Gunara Solskjera, ali su se za bod izborili Bruno Fernandeš i rezervista Edison Kavani.

"Crveni đavoli" su na jug Engleske stigli posle dve uzastopne pobede na prvi meč nedeljnog programa 10. kola Premijer lige.

Nadali su se da je remi "svetaca" protiv Vulverhemptona početak kraja lepe serije, ali su već u prvom poluvremenu stigli demanti.

Ko zna u kom pravcu bi meč otišao da je udarac Bruna Fernandeša u 17. minutu zavrišio u golu umesto na stativi.

Kazna je usledila samo šest minuta kasnije kada je Jan Bendarek posle centaršuta iz kornera Džejsma Vord-Prouza bio najviši u skoku obezbedivši vođstvo svom timu.

Sautempton

Već u 28. minutu moglo je na semaforu da stoji 2:0, ali je posle pokušaja Kajl Voker-Pitersa jedan od defanzivaca Junajteda skrenuo loptu ka stativi.

Ipak, novi gol je stigao u 33. minutu kada je Vord-Prouz izvanredno izveo slobodan udarac sa ruba šesnaesterca postigavši sjajan pogodak.

Davide De Hea je bio nemoćan.

U nastavku meča Ole-Gunar Solskjer je reagovao uvođenjem Edisona Kavanija umesto Mejsona Grinvuda, a veliko iznenađenje je što je već u prvom minutu drugog dela igre zamenio De Heu ubacivši Hendersona.

Na isteku jednog sata igre Junajted je smanjio vođstvo domaćih nakon akcije u kojoj su učestvovali Kavani i Fernandeš, a upravo je ovaj drugi zatresao mrežu za 2:1.

Urguvajac je bio raspoložen i u nastavku meča pa se u 74. minutu na asistenciju Fernandeša i sam upisao u strelce.

Porugalac je šutao van šesnaesterca posle kornera, a na putu ka mrežu Kavani se bacio i doneo izjendačenje Junajtedu.

Činilo se da će meč biti završen nerešenim rezultatom, ali se Kavani po drugi put upisao u strelce, ovaj put u drugom minutu nadoknade vremena.

Markus Rašford je centrirao, a Kavani se sjajno bacio i glavom postigao pobedonosni gol za Junajted, kojim je njegov tim stigao do trećeg trijumfa u nizu.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 29.11.2020
20:34

Де Хеа опет на исти начин прима гол из слободног ударца, ускаче у гол и вади лопту након што је већ ушла. Баш чудно не примисмо ни један након уласка Хендерсона. А Каванију свака част, иако у годинама показао је шта је класа и искуство.

avatar
toma1980
Sunday, 29.11.2020
18:56

Umesto Marsiala da dovede Ole-Gunar Berbatova....Covek bi i sada Tresao mreze u PL

avatar
Jack Rackham
Sunday, 29.11.2020
18:10

Cavani world class u bukvalnom smismlu... Covek je poslednjih par godina u top 5 spiceva na svetu... Nadam se da je i Solser shvatio da je ova formacija najbolja za junajited, samo Cavani mora u startnoj i Pogba takodje. Mancesteru fali jos jedan stoper svetske klase i imaju odlican tim

avatar
Adis N
Sunday, 29.11.2020
18:39

Kavani svakako u startnoj ali pogba i ne bas jer vdb bruno i fred kao destruktivac odlicno su odigrali matic je osigurac jer nam odbrana i nije bas naj sigurnija..odlicno smo drzali sredinu terena golove smo primili iz prekida a ne iz neke akcije..od odlaska lukakua nismo imali dobru skok igru u napadu sa kavanijem dobijamo i tu mogucnost da cenatrsutevima dajemo golove.

avatar
Darko0071
Sunday, 29.11.2020
18:10

E to se trazilo..neko ko ce davati golove kad Rasford i Marsijal zakazu,to je bio problem predhodih sezona

avatar
tanzar
Sunday, 29.11.2020
18:14

Marsijal zakazuje precesto on nije klasicni golgeter on vise dribla i probija Al cesto propusta velike sanse. Junajtedu treba klasican golgeter jer imaju igrace koji znaju da nameste gol

avatar
Adis N
Sunday, 29.11.2020
18:06

Ko zna zna klasa kavani...sta im uradi nadam se da je solskjer svatio da kavani mora igrati od pocetka uz de beka...rasford i marsijal su brzi ali nemaju igru glavom dok je kavani navikao se gurati sa stoperima i igrati glavom..2 gola dade glavom to je ono sto nam fali igra u 16 m...kad su svi spremni marsijal i rasford krila a kavani spic i to ne mjenjat tako ih uigravat..

avatar
Stretford END 1878
Sunday, 29.11.2020
18:03

Stoji da su Kavani i Fernandes doneli pobedu, ali sta su uradili na sredini VDB i Fred to je za dublju analizu, savrseno, procenat tacnih časova i citanje igre kod VDB neverovatno visok, on radi sve ono za sta je doveden Pogba, Fred je poceo da igra ono sto u stvari jeste, on je destruktivac, covek koji kvari igru protivnika i to odlicno radi. Kada bi Marsijal imao srce Kavanija mozda bi od njega bilo nesto ovako je samo prosek, siri spisak reprezentacije. Inace Soton je jako organizovana ekipa, znaju sta hoce, svaki korner svaka akcija je potpis trenera ali danas smo odigrali utakmicu sa puno prilika, pobeda je zasluzena.

avatar
Jack Rackham
Sunday, 29.11.2020
18:32

Fred je pokidao, celu sezonu covek igra vrhunski, on mi je najvece otkrovenje sezone

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 29.11.2020
18:00

The comeback Kings did it again!!! Ufff sto mi zivce unistise sa ona 2 primljena gola. Idemo dalje, bravo momci. GGMU!!!

avatar
Barbosa7
Sunday, 29.11.2020
17:59
avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 29.11.2020
17:58

Sto bi rekli luzeri monster mentality, ili bese sampionski dnk? Ili ovako se osvajaju titule? Koje su fraze sada aktuelne? A ne, sada su u fazi kukaknja, nista onda, ole time hahahahahahaa

avatar
Paul Kersey
Sunday, 29.11.2020
20:18

Baci pogled na tabelu.😆

avatar
Adis N
Monday, 30.11.2020
07:38

A sta se treba vidjeti na tabeli razlika 5 bodova od prvog mjesta uz utakmicu manje za junajted.

avatar
Dimebag Darrell
Sunday, 29.11.2020
21:16

Fali ti tačka na kraju.