29. novembar  2020. 13.24  | Izvor: Tanjug

Katai: Zašto bi Kokeza odlazio iz FSS?

BEOGRAD -

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai rekao je da je ostao veliki žal što se reprezentacija Srbije nije plasirala na EURO.

"Ostaje i dalje gorak ukus zbog velike prilike koju smo propustili. Nemamo drugog izbora nego da se okrenemo kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da dobrim igrama i rezultatima povratimo poverenje nacije", rekao je Katai za Blic.

Reprezentativac Srbije rekao je i da je važnost meča protiv Škotske u finalu baraža uticao na igru tima.

"Ne bih mogao da govorim o tome da li je protiv Škotske bilo manje žara i želje nego na utakmici sa Norveškom, ne bi bilo pošteno imajući u vidu da sam u igru ušao u drugom poluvremenu. Definitivno je i važnost utakmice, taj ogroman ulog uticao na našu igru", kaže Katai.

Katai se osvrnuo i na kritike bivših reprezentativaca Srbije na račun rukovodstva Fudbalskog saveza Srbija (FS S).

"Uopšte ne mislim da je odgovornost na ljudima koji rukovode Savezom. Oni su svoj deo posla odradili najbolje što su mogli. Obezbedili su nam vrhunske uslove u Staroj Pazovi, od terena do smeštaja, pružili nam podršku uoči utakmice. Nisu mogli i fudbal da igraju", rekao je Katai i dodao:

"Zašto bi Slaviša Kokeza odlazio sa mesta predsednika, ako je uradio sve što je bilo u njegovoj moći. Sve je ispoštovao, da ne pričam da je čovek obećao i premije ukoliko pobedimo Škotsku. Sa njegove strane je sve bilo maksimalno korektno i ne mislim zaista da je problem u njemu".

On je zbog povrede propustio meč Crvene zvezde u Ligi Evrope protiv Genta.

"Neprijatan je osećaj sedeti kod kuće i pratiti drugove na televiziji. Voleo bih da sam bio uz ekipu. Momci su pokazali karakter i zasluženo pobedili, svaka im čast", zaključio je Katai.

Tagovi