Basista Riblje čorbe Miša Aleksić preminuo od korone

Basista "Riblje čorbe" Miroslav Miša Aleksić preminuo je u 67. godini.
On je od 13. novembra bio na lečenju od kovida-19 u KBC "Bežanijska kosa".
 
Stanje mu se nedavno pogoršalo i bio je priključen na respirator. 
 
Karijeru je započeo 1970. godine u bendu "Rojali" kao bas gitarista i pevač. Grupa je te godine osvojila drugo mesto na takmičenju "Veče uz radio" u organizaciji urednika emisije Radio Beograda.
 
Naredne godine otišao je u SAD gde je diplomirao na višoj školi u Pajksvilu u Merilendu. Po povratku u Jugoslaviju i pod uticajem britanskih velikana roka "Dip parpla" i "Led cepelina", Miša je formirao grupu "SOS" sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem.
 
Nakon više promena postave, u bend su došli Rajko Kojić i Vicko Milatović. Sa njima je Aleksić 1978. godine napravio "Riblju čorbu" sa nekadašnjim pevačem benda "Rani mraz" Borom Đorđevićem.
 
 
Osim što je bio basista grupe, bio je i tekstopisac i producent na albumima "Riblje čorbe", jednog od najpopularnijih rok bendova na ovim prostorima.
 
Tokom karijere, pisao je pesme i producirao albume za brojne druge izvođače i bendove.
  • NS

    29.11.2020 15:46
    RIP! Tužno :(
  • фан

    29.11.2020 15:40
    Велики губитак за групу и рок сцену. Незамењиви си део Рибље Чорбе.
    Вечна ти Слава Мишо и саучешће породици и пријатељима.
  • Goxn

    29.11.2020 15:02
    Ajde
    Ajde da čujem komentare kako korona ne psotoji. Da nam ne trebaju maske itd..nosite ih i dalje ispod nosa, brade itd... ma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.