Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pirlo: Bili smo haotični, izgubili smo kontrolu…

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 01:59

"Imali smo šanse da ubijemo igru”

Muči se Juventus pod Andreom Pirlom, Stara dama je remizirala sa Beneventom i sada je na 17 bodova, odnosno na tek petom mestu posle devet odigranih utakmica.

Alarm je uključen kod navijača, nisu zadovoljni izdanjima crno-belih iz Torina, a sve je javnosti trebalo da objasni sam Andrea Pirlo.

Izabrane vesti

Pirlo je bio sjajan igrač, poznat po čitanju situacija na terenu, a upravo za to najviše krivi svoje igrače. Da to ne uspevaju da rade na dovoljno dobar način.

"Imali smo šanse da ubijemo igru, ali nismo naučili kako da čitamo različite momente na utakmici. Nije prvi put da primamo gol pred poluvreme. Na kraju smo bili i malo haotični, izgubili smo konrolu, nismo uspeli da pretvorimo šanse u golove", rekao je Pirlo.

Nismo navikli da Juventus prosipa bodove protiv malih klubova, ali ova Stara dama, ove sezone, ima takvu tendenciju.

"Radimo na razvitku naše igre. Imamo dodatnog napadača koji dolazi sa krila, jednog koji napada dubinu. Nekada je dovoljno, nekada nije. Nažalost, kada utakmica postane haotična i prljava, moramo da igramo čisto, da igramo dobar fudbal i da kontrolišemo utakmicu. U suprotnom se mučimo, kao što je to bilo danas ili protiv Krotonea", rekao je Pirlo.

Pirlo je nekoliko puta istakao "ubijanje tempa" posle prednosti, odnosno kontrolu tempa utakmice. Ne odgovara mu kada njegov tim biva uvučen u neorganizovano stanje na terenu, a to se neretko događa ove sezone.

Zato gledamo manje ubedljiv start Juventusa od onoga na šta smo navikli kada je Stara dama u pitanju u poslednjoj deceniji.


tagovi

Andrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara