Printskrin
Printskrin

Suze u očima, pobeda za Maradonu i poruka: Hvala, Gospodine 10 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 01:19

Dijegova Himanzija slavila na gostovanju Velezu – 0:1

Između tuge i bola, među sećanjima i oplakivanjem, Himnazija je morala nekako da se spremi za meč protiv Veleza (0:1) posle smrti trenera Dijega Maradone. Tri dana posle tog nemilog događaja, igrali su večeras prvi meč bez Dijega, u Kupu koji sada nosi njegovo ime. I to su učinili sa dresovima posvećenim Maradoni. Sve je bilo posvećeno njemu. Naravno – i pobeda gostiju.

"Hvala mnogo, Gospodine 10!", pisalo je na dresovima gostiju na gostovanju Velezu.

Izabrane vesti

Igrači su se okupili na sredini terena, aplaudirali su Dijegu Maradoni, pojedini i zaplakali, puštali su balone, “zmajeve”, a dresovi su bili posebno dizajnirani koda oba tima uz majice sa imenom i brojem legendarnog fudbalera.

Maradoni su čast prethodno ukazali i igrači Rasinga i Uniona Santa Fe, pa se u 10. minutu te utakmice Maradonin lik pojavio na velikom ekranu.

Gde god da ste pogledali večeras, videli biste ili Dijegovu sliku ili broj 10. Opraštaju se Argentinci od svog božanstva onako kako dolikuje veoma emotivnoj i fudbalu i sportu privrženoj naciji. Svi zajedno žale, bez obizira o kom se klubu radi. A naravno da je fudbalerima Himnazije bilo teže od drugih jer im je El Pibe do skoro bio trener.

Nekako je i "moralo" tako da bude pa da Himnazija u prvom meču posle Dijegove smrti ostvari pobedu i tako ga isprati na pravi način, kako dolikuje njegovim doskorašnjim fudbalerima.

Nije mnogo Himnazija čekala da postigne pogodak, a to je bilo delo defanzivca Maksimilijana Koronela, ovaj preiskusni igrač pogodio je za trijumf gostiju i tako je sigurno skinuo veliki kamen sa leđa svojim saigračima. Sigurno da su od njih svi očekivali pobedu u ovom meču.

I oni su je doneli.

Podsetićemo i da je Sebastijan Mendez, Maradonin pomoćnik u Himnazijim dao otkaz posle Dijegove smrti.

Pored ove utakmice igrali su i Kolon i Independijente, a gosti su uspeli da izvuku maksimum iz ovog duela i dođu do tri boda zahvaljujući golovima Menendeza u 75. i Velaska u 89. minutu utakmice.

ARGENTINA – 5. KOLO KUPA DIJEGO MARADONA

Subota na nedelju

Velez Sarsfild - Himnasija 0:1 (0:1)

/Koronel 22/

Kolon - Independijente 1:2 (0:0)

/Fernandez 90+2 - Menenedez 75, Velasko 89/

01.30: (3.50) Godoj Kruz (3.10) Banfild (2.10)

01.30: (3.70) Rosario (3.35) River Plejt (1.95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dijego Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara