Nije se desilo od 1939, pola zemlje plače! Alijanca Lima ispala u drugu ligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 00:20

Veliki udarac za peruanskog giganta, jedno od većih iznenađenja u južnoameričkom fudbalu

Velika stvar dogodila se večeras u Peruu. Jedan od najvećih tamošnjih klubova, Alijanca Lima, ispao je u drugu ligu. To se nije dogodilo od 1939. godine na ovamo, tako da vam je jasno o kakvom se potresu radi.

Kako su to tamošnji mediji opisali – polovina Perua plače posle ovakvog razvoja.

Izabrane vesti

Alijanci je ova 2020. baš užasna, najgora u istoriji. Mnogo pojačanja, mnogo potrošenog novca, dva puta su menjali trenera, a rezultata nigde. Ništa se nije promenilo. Kako je koji dan prolazio, Alijanca je bila bliža ispadanju. Na kraju se to i dogodilo.

Gostovali su danas Uankaju i izgubili s 2:0. Strelci su bili Valverde i Nojman, ali to je sada manje važno. Utakmica je počela na najgori način po goste, primili su gol sa distance, a kako je krenulo tako se i završilo. Uz remi Karlos Stajna i Kahamarka, to je značilo samo jedno... Da Alijanca ide u Segundu.


Sve ovo se zaista može nazvati istorijskim događajem, jer je Alijanca bila u prvom rangu poslednjih 80 godina. Sve ovo znači da će Alijanca igrati 2021. godine u Segundi.

Ova 2020. godina biće obeležena pandemijom, a za navijače Alijance biće zabeležena kao najgora u istoriji kluba. Prema zajedničkoj tabeli ispadaju tri poslednjeplasirana kluba, a očigledno Lima više nema šansi da se spase.

Ovo im je prvo ispadanje posle velikih 80 i kusur godina.

"Udarili smo u samo dno. Mi smo više od fudbalskog tima. Imamo sastanak sa istorijom da to i dokažemo. Možda će ova sportska tragedija da nam posluži da ujedinimo naša srca i da se vratimo jači nego ikada", istakao je klub na društvenim mrežama.

Mnogi ovo nazivaju jednim od najvećih ispadanja nekih velikana u Južnoj Americi i pravim "zemljotresom".

"Mnogi kažu da fudbal ide dalje od života i smrti, a ovo ispadanje je došlo baš blizu toga", rekao je jedan peruanski novinar.

Reč koju svi koriste je - "neverovatno".



tagovi

Alijanca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara