Foto: Reuters
Foto: Reuters

Palmeirasov Ronialdo razbucao Atletiko, osakaćeni gosti došli na meč “bez golmana” (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.20. | 23:37

Ogroman broj igrača nedostajao i jednom i drugom timu, domaćin igrao bez Mela, Veslija, Adrijana, a Ramires je već ranije otišao iz kluba

Malo je reći da su Palmeiras i Atletiko Paranense bili desetkovani, realni je je iskoristiti onu rogobatniju reč - “osakaćeni”. U takvom razvoju situacije mnogo bolje se snašao domaćin koji je spakovao gostima tri gola za poneti i uprkos svemu uspeo da dođe do nova tri boda – 3:0 (2:0).

Lista odutnih je veoma dugačka… Krenimo do Palmeirasa.

Izabrane vesti

Felipe Melo ima povređen levi skočni zglob, Vesli levo koleno, Luan Silva koleno, Luiz Adrijano levu ložu, Žailson nedovoljno fizički spremu, dok su Rafael Veiga, Vilijam, Markos Roča i Renan pozitivni na virus koronu. Majke je suspendovan zbog crvenog kartona, a bivši fudbaler Čelsija i Benfike, Ramires, napustio je tim pošto je sa njim raskinut ugovor. Čak razmišlja da ode u penziju posle takvog razvoja situacije.

Ništa bolja situacija, naprotiv, nije bila ni kod Atletika kome je nedostajalo 11 igrača zbog virusa korona!

"Žalosno je za fudbal u celini da vidimo ovo. Nema šta o tome da se priča", rekao je trener gostiju Paulo Autori posle činjenice da dvojica prvih golmana Žandrei i Santos imaju virus koronu, pa je na gol morao da stavi mladog i neiskusnog Benta Krepskog, isto kao i protiv Rivera pre četiri dana.

Palmeiras nije imao problema u kontroli igre. Domaćin je poveo već u sedmom minutu kada je Lukas Lima primio sjajno dodavanje i zatim proigrao Paule Karieiru koji je matirao neiskusnog Krepskog. Gosti su imali šansu ubrzo da izjednače, ali je Veverton bio na mestu, da bi Roni u 35. minutu podigao na 2:0 i tu praktično rešio meč.

Do kraja je Palmeiras uspeo da postigne još jedan pogodak, a strelac je bio opet Roni u 50. minutu čime je zaslužio zvanje najboljeg igrača utakmice.

Zanimljivo je da je Roni bivši fudbaler Atletiko Paranensea i iz tog razloga nije želeo da proslavi nijedan od dva postignuta gola. Brazilski mediji su ga okitili šaljivim nadimkom “Ronialdo” posle utakmice. Igra jako dobro posle dolaska Abela Fereire na klupu Palmeirasa.

Posle četiri uzastopne pobede Atletiko nije mogao da izdrži usled toliko izostalih igrača zbog virusa korona. Sa druge strane Palmeiras raste kao tim uprkos izostancima, ovo im je veoma važna pobeda.

U drugoj utakmici brazilske Serije A, Santos je dočekao i savladao Sport Recife sa 4:2 u utakmici koju su obeležila dva penala domaćina. Santos je do golova stigao dva puta sa bele tačke, a to je bilo nešto sa čime Recife nije mogao da izađe na kraj.

BRAZIL – 23. KOLO

Subota

Palmeiras – Atletiko Paranense 3:0 (2:0)

/Kareiro 8, Roni 35, 50/

Santos – Sport Resife 4:2 (2:2)

/Marinjo 7, Braga 13, Bruninjo 71, Steldo 82 - Markinjos 28, Barsija 45+1/

Baija – Sao Paulo u toku

Nedelja

01.00: (3,00) Atletiko GO (3,00) Internasional (2,55)

Ponedeljak

22.00: (1,38) Gremio (4,60) Gojas (9,00)

22.00: (2,65) Vasko (3,00) Seara (2,90)

Utorak

00.00: (2,60) Fluminense (3,10) Bragantino (2,85)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

PalmeirasBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara