Nejmar
Nejmar

Junački Bordo produbio krizu u Parizu, veliki šmeker Ben Arfa spakovao i pobedu, ali... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 22:56

PSŽ-u glave došla njegova deca...

Nije da ovaj remi znači kako više nisu najbolji u Francuskoj. Ni onaj poraz u prošlom kolu nije učinio da na nečija tuđa pleća ode uloga apsolutnog favorita za titulu. Čak ni neki novi neuspeh, možda već u narednoj rundi, u Monpeljeu, neće ni za pedalj poremetiti odnos snaga u francuskom fudbalu. Ali da nešto ne štima - ne štima. Startni porazi od Lansa i Marselja, pa onda od Mančester Junajteda, pa od Lajpciga, pa od Monaka, onda opet slabo izdanje protiv Lajpciga. Previše za ekipu koja pretenduje da bude najbolja u Evropi. I na sve to, večeras mršavih 2:2 sa Bodoom na Parku prinčeva.

I nema pravo Tomas Tuhel da se vadi na povrede. Toliko je novca "utucano" u ovoj tim da bi roster morao da bude dovoljno dubok za pet, a ne za tri važna takmičenja u sezoni.

Izabrane vesti

Parižanima su glave došla njihova deca. Jasin Adli izjednačio je u 60. minutu. On je prošle godine stigao u Bordo iz Pariza. Gol za 0:1 delo je 18-godišnjeg Timotija Pembelea, momka koji je večeras upisao prve minute u dresu Pariza, a dogodio mu se takav maler da je posle samo deset minuta igre pogodio sopstvenu mrežu. I naposletku Hatem Ben Arfa, neshvaćeni umetnik koji je još jednom pokazao da kad je valjano motivisan i makar 60 odsto spreman može da napravi dar-mar u odbrani bilo kog tima.

Ben Arfa je zasenio sve pariske zvezde večeras, maltretirao je svoj bivši tim od prvog do poslednjeg minuta i taj gol Adlija pao je posle njegove asistencije. Pripremio je Ben Arfa i pobedu Bordoa, ali...

Žan Luj Gase odradio je domaći zadatak, kako se to obično kaže. Iskusni stručnjak sa klupe Bordoa znao je odakle preti najveća opasnost, maksimalno je skratio je prostor za igru Kilijanu Mbapeu, izbacio ga iz ritma u ranoj fazi meča i ovaj nije mogao da se vrati do kraja. Nejmar jeste postigao gol, ali daleko od toga da je to bila partija na njegovom uobičajenom nivou. Pogodio je Brazilac sa penala za 1:1, pripretio još nekoliko puta, međutim utisak je da je ceo meč mnogo više očekivao od sudije nego što koncentrisao na sopstvenu igru. Kako je meč odmicao sve je lakše gubio lopte, padao posle svakaog laganog kontakta i mahao rukama. Arbitar se nije mnogo obazirao na njegovo ime, sudio je po pravilima i pravdi što je defanzivcima Bordoa dalo dodatnu snagu.

U takvoj situaciji, kada je pritom Tomas Tuhel odlučio da krene bez Anhela Di Marije, PSŽ je bio osuđen da se muči. Štaviše, gosti su lako mogli da kući odnesu i ceo plen. U finišu utakmice igralo se bez garda, Bordo se otvorio, želeo do trećeg gola i umalo do njega nije stigao. A zašto nije - valjalo bi pitati rezervistu Nikolu de Previla kog je u 86. minutu Hatem Ben Arfa spojio sa golom, ali ovaj se spetljao u krucijalnom trenutku. Slabo je gađao i Serhio Riko može da se pohvali kako je spasao svoj tim sigurnog poraza.

PSŽ-u sada slede dva gostovanja. Ono na Old Trafordu za četiri dana moglo bi da mu odredi evropsku sudbinu, a posle Monpeljea sledi serija utakmica kod kuće. Tomas Tuhel će do tada morati da stabilizuje ekipu i vrati Svece za pobedničku stazu, u suprotnom...

FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Strazbur - Ren 1:1 (1:0)

/Tomason 24 - Unu 60/

Subota

Marselj - Nant 3:1 (2:0)

/Tovan 2, Paje 35, Benedeto 60 - Blas 73/

Pari Sen Žermen - Bordo 2:2 (2:1)

/Nejmar 27, Ken 28 - Pembele 10ag, Adli 60/

Nedelja

13.00: (1,43) Lion (4,50) Rems (7,75)

15.00: (2,20) Lens (3,35)Anže (3,35)

15.00: (3,05) Lorijan (3,30) Monpelje (2,35)

15.00: (2,40) Mec (3,35) Brest (3,05)

15.00: (1,43) Monako (4,60) Nim (7,50)

17.00: (1,85) Nica (3,50) Dižon (4,40)

21.00: (4,60) Sent Etjen (3,60) Lil (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara