(©Reuters)
(©Reuters)

Grujićev Porto izvukao živu glavu na Azorima: Luis Dijaz makazicama doneo tri boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.20. | 21:03

Zmajevi izašli na kraj sa Santa Klarom i vremenskim uslovima -1:0

Odavno je Porto ispucao sve kredite. Prosuli su Zmajevi previše bodova na startu portugalskog šampionata i više nemaju prava na grešku. Nagovestila je Konseisaova četa da ulazi u formu i mesec novembar završila je bez izgubljenog boda na tri fronta. Mučio se Porto na gostovanju Santa Klari, ali se u kontinentalni deo Portugalije vraća sa celim plenom - 1:0.

Trijumfom na Azorskim ostrvima, u izuzetno nepovoljnim vremeskim uslovima, Porto je barem na kratko izbio na drugu poziciju na tabeli i preskočio je Benfiku i Bragu.

Izabrane vesti

Diktirali su vremenski uslovi igru obe ekipe i umnogome otežavali da se razviju tečniji napadi. Naleti vetra i kiše, smenjivanje godišnjih doba i nešto nalik na monsunske kiše uspevali su da ometu igrače. Bolje se snašao na kijametu i efektnim golom Luisa Dijaza je slavio na Azorima.

Santa Klara ni u desetom uzastopnom međusobnom duelu nije uzela ni bod,a da stvar bude gora, protiv Porta je preko 500 minuta bez postignutog gola. Još jednom stigla je potvrda da je Santa Klara Zmajevima rado viđen rival.

Odolevala je Santa Klara tokom čitavog prvog poluvremena, ali je koncentracija popustila u nadoknadom vremenu. Desni bek Porta, Vilson Manafa, stuštio se ka golu santa Klare, poslao upotrebljiv centaršut, a Luis Dijas se sjajno snašao, uhvatio makazice i smestio loptu u gol od stativu. Efektan pogodak za TV špice. Nije to bio prvi gol Zmajeva na utakmici, ali je onaj prethodni, koji je delo Marka Grujića, poništen jer je lopta napustila granice igrališta.

Bacila je Santa Klara u nastavku sve karte na napad. Nisu česte situacije u kojima je Porto u podređenom položaju i da se brani veći deo poluvremena. Izabranici Danijela Ramosa pleli su mrežu oko gola Zmajeva, diktirali tempo, proveli skoro 45 minuta na polovini gostiju, ali nedostajao je precizan završni udarac. Nije Porto razmišljao o napadu i izolovani su slučajevi bili kada je kretao napred. Odbrana gola bila je primarni cilj i u tome su uspeli Zmajevi.


PORTUGAL 1 - 8. KOLO

Subota

Santa Klara - Porto 0:1 (0:1)

/Luis Dijaz 45+1/

Sporting - Moreirense 2:1 (1:1)

/Gonsalves 8, 75 - Neto 3ag/



tagovi

Santa KlaraPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara