Najveći broj novozaraženih i dalje u Novom Sadu

20:11:00 28.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.796 novih slučajeva kovida, a najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu.

Najveći broj novozaraženih i dalje u Novom Sadu


U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor. Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

Iako je broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini 23.383, Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.230, potom sledi Pančevo sa više od 2.000 i Zrenjanin, Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

U Institutu navode da je zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj i zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema i apeluju na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?