Erling Haland
Erling Haland

Dortmund se baš osramotio, Bajern s pola gasa do 65. pobede protiv Štutgarta, Samardžić i Kostić asistenti (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.11.20. | 17:56

Goleada u Kući starog šumara - 3:3

Sve dobro što uradi danas, Borusija sutra poništi. I tako već godinama unazad. Konstatnost je ono što fali Milionerima da bi se ravnopravno borili za titulu sa Bajernom. Posle velinčanstvenog preokreta u Berlinu prošle nedelje - i laganog trijumfa u Lugi šampiona - četa Lusijana Favra uspela je danas da kod kuće izgubi od Kelna (1:2), tima koji od starta sezone nikoga nije pobedio?! Bilo je to daleko najslabije izdanje Dortmunda ove godine. Sve do 60 minuta domaćin nije šutnuo ka golu Tima Horna, a zvanično najbolji mladi fudbaler Evrope - Erling Haland, u prvu šansu ušao je u petom minutu sudijske nadoknade?!

Bajern, razume se, poklone ne odbija. Ni Flikovi momci nisu blistali, ali slavili su po deveti put zaredom u Štutgartu (3:1), a 65. put ukupno protiv Švaba. Bavarci sada ponovo imaju četiri boda više od najvećeg rivala za tron...

Izabrane vesti

Keln je uspeo da do prve pobede dođe tamo gde su se verovatno i učenici Markusa Gisdola najmanje nadali. Dva prekida, u 9. i 60. minutu i dva puta na pravom mestu bio je Eljes Škiri. Dva gotovo preslikana gola. Lopta pada u šesnaesterac, velika gužva i oba puta Škiri ima tu sreću da je najbliži lopti.

Borusija se mučila od starta. Lopta je išla sporo, napadi su bili bezidejni. Za takvo izdanje Milionera određene zasluge moraju i na adresu Gisdola, ali nema sumnje da će navijači za ovakvo izdanje na stub srama "okačiti" Lusijana Favra.

Dortmund je manje-više na vreme smanjio rezultat. Igrao se 74. minut. Ako je nešto dobro Favr danas uradio onda su to izmene. Sa klupe je ubacio Đija Rejnu i Torgana Azara i upravo su njih dvojica realiozovala taj pogodak.

Ali od tog momenta domaći ni da opepele. Keln je sve zatvorio pozadi, da bi ga u 95. minutu i sreća pogledala. To je ona jedna jedina šansa za Halanda. Rojs ga je proigrao, a Norvežanin promašio sa pet metara praznu mrežu...

Za Bajern je baš loše krenulo u Štutgartu, gde inače redovno dobija. Manuel Nojer nije dobro reagovao na ubačenu loptu sa boka, bacio se u prazno, a Kulibali bio na pravom mestu. Koman je u 38. minutu, da bi se potom dogodio možda i ključni trenutak meča. Nojer je ponovo brljao, izgubio loptu u svom šesnaestercu, posle čega će Švabe postići drugi gol, međutim posle asistencije VAR-a ispostavilo se da je iskusni golman ipak fauliran.

Štutgart je i dalje pružao dobar otpor, ali golove je postizao Bajern. Preokret se dogodio već u smiraj prvog dela. Pogodio je Robert Levandovski - njegov 15. gol na 14. utakmici ove sezone. Konačan rezultat postavio je rezervista Daglas Kosta...

RB Lajpcig je igrao pod ručnom, čuvajući se za ključno evropsko gostovanje u Turskoj, ali ipak je sve držao pod kontrolom u većem delu utakmice. Imali su Bikovi sigurnih 2:0, sve do 75. minuta, kada je Fabijan Klos vratio neizvesnost u ovaj duel. Prethodno je Lajpcig golovima sjanog Anhelinja i Nkunkua zakoračio ka sigurnom trijumfu. Prvi gol namestio je Lazar Samardžić koji je počeo ovaj meč. Rezultatski, drama je bila tu, ali praktično ništa od toga, jer Negelsmanovi momci su uzeli loptu pod svoje i nisu dozvolili gostima iz Bilefelda da ozbiljno zaprete i ugroze im ceo plen.

Najviše golova viđeno je u Kući starog šumara, u Berlinu, gde su Union i Ajntraht odigrali nerešeno - 3:3. Dva gola za goste postigao je Andre Silve, a drugi mu je namestio naš Filip Kostić. Junak domaćeg sastava je Maks Kruze, takođe dvostruki strelac i spasilac u 83. minutu...

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak

Volfzburg – Verder 5:3 (3:2)

/Baku 22, Bruks 25, Veghorst 37, 76, Bjaek 90+5 - Bitenkur 13, Mohvald 36, Bruks 47ag/

Subota

Augzburg - Frajburg 1:1 (0:0)

/Vargas 80 - Grifo 64/

Dortmund - Keln 1:2 (0:1)

/Azar 74 - Škiri 9, 60/

RB Lajpcig - Bilefeld 2:1 (1:0)

/Anhelinjo 29, Nkunku 47 - Klos 75/

Štutgart - Bajern 1:3 (1:2)

/Kulibali 21 - Koman 38, Levandovski 45+1, Daglas Kosta 87/

Union Berlin - Ajntraht 3:3 (2:2)

/Andrih 3, Kruze 6pen, 83 - Andre Silva 28, 37, Dost 79/

18.30: (1,40) Menhengladbah (4,80) Šalke (7,75)

Nedelja

15.30: (1,85) Leverkuzen (3,60) Herta (4,30)

18.00: (3,15) Majnc (3,45) Hofenhajm (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara