3
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije

DRUGI PORAZ U KVALIFIKACIJAMA: Zemlja košarke ‘popila’ nikad jači šamar – eto i to smo doživeli…

Objavljeno: 28.11.20 u 17:46

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je i drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naši košarkaši se od ponedeljka nalaze u Finskoj, gde će u ‘balonu’ odigrati dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropski šampionat.

Od naše reprezentacije danas je bila bolja Švajcarska, koja se slavila sa 92:90.

Od početka se videlo da našem timu neće biti lako, ali smo očekivali da će kako se utakmica bude odvijala, stvari polako dolaziti na svoje mesto.

PROČITAJTE JOŠ: ALARMANTNA SITUACIJA U SRPSKOM SUPERLIGAŠU: Nakon Lalatovića, još jedan trener ‘zagrmeo’ – ‘Igrači nemaju gde da spavaju!’

Međutim, Švajcarce je odlično služio šut za tri poena, posebno Marka i Dušana Mlađana, koji su bili nepogrešivi van linije 6.75m, naš tim nije nalazio prava rešenja u odbrani da ih zaustavi, pa je posle prvih deset minuta igre Švajcarska vodila sa 28:25.

Nikako nismo uspevali da preuzmemo kontrolu dešavanja na terenu, Švajcarska je i u finišu poluvremena povela sa pet poena razlike – 49:44 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Prava drama viđena je u završnici meča u kojem je dominirala ekipa Švajcarske. Švajcarska je imala 90:87, ali je Apić košem uz fauli bacanjem doneo 90:90 na 46 sekundi pre kraja.

Švajcarci su imali napad za pobedu, a tri desetinke pre kraja Roberto Kovač je pogodio dvojku i postavio konačnih 92:90.

Srbija u ponedeljak igra meč sa Finskom, a onda joj ostaju još dva meča u februaru sa Gruzijom i Švajcarskom, ali se ne zna gde će se igrati.

0
0

3 Komentara

  1. Glupost, optuzivati jednog od najboljeg trenera sa ovih prostora ikada je smesno.
    Za pocetak, nema dostupne sve igrace, a zatim kosarka u Srbiji se sistemski unistava….privatizovana je od strane jednog kluba(i filijale) i nema tu povratka.

    0
    0
    Odgovori
  2. Upravu je prezident što hoće da zida nacionalni stadion od 100 miliona, ipak smo mi nacija bez nacije,,,A on će da uđe u istoriju za ometene u razvoju,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter