Saslušan mladić, žrtva stravičnog prebijanja u Novom Sadu

17:11:00 28.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – M. M. (28) iz Beograda, koga je, kako se sumnja, 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao Ivan Kontić (30) iz Nikšića, državljanin Crne Gore, juče je prvi put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Saslušan mladić, žrtva stravičnog prebijanja u Novom Sadu


On je, kako nezvanično saznaju Novosti, kazao da ga je te večeri na ulici tukao Kontić, a o povodu za tuču, odnosno razlogu da brutalno nasrne na njega, nije ništa konkretno izneo. Žrtva prebijanja je rekao da osumnjičenog Kontića poznaje kao prijatelja svoga brata.

- M. M. je rekao da je sedeo u jednom lokalu kada mu je neko kucnuo na vrata, te je izašao napolje - navodi izvor Novosti iz istrage. - Tada je, navodno video Kontića, koji je odmah nasrnuo na njega, posle čega je pao na zemlju.

Ovo brutalno nasilje zabeležile su sigurnosne kamere na obližnjim lokalima, a snimak je dve nedelje kasnije isplivao u javnost. Na snimku se vidi kako Kontić nesrećnog mladića hvata za vrat i brutalno udara dok mladić nije ostao bez svesti. Takođe se vidi da se još jedan mladić umešao koji udara i šutira mladića koji pretučen, bez svesti, leži na zemlji, a nasilnik mu lomi obe ruke, naočigled obezbedjenja lokala ispred kog se dogodilo ovo zversko nasilje.

M. M. je sa povredama završio u bolnici, dok je osumnjičeni Kontić napustio Novi Sad i pobegao u Crnu Goru.

U prvim danima, dok je još bio u bolesničkoj postelji zbog teških povreda, M. M. nije sarađivao sa policijom i nije dao izjavu inspektorima koji su ga posetili u dva navrata, sve do 2. septembra, kada je podneo krivičnu prijavu i naveo ko mu je naneo teške povrede. Ubrzo zatim u ruke policije je dospeo i snimak nemilih scena u Jevrejskoj ulici.

Protiv Kontića se vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva, a osim njega, osumnjičen je i O. L. koji se tereti da je učestvovao u tuči. On je u međuvremenu pušten iz pritvora i poslat kući na izdržavanje kućnog zatvora uz elektronski nadzor, na koji je osuđen zbog drugog krivičnog dela. Sa druge strane, L. V. protiv koga se vodi postupak zbog sumnje da je pomogao O. L. posle počinjenog krivičnog dela, pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode.

Podsetimo, Kontić je uhapšen po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, 11. oktobra u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Viši sud u Podgorici je odobrio izručenje Nikšićanina po ubrzanoj proceduri, sa čima se saglasio i Kontić, koji je pred sudijom objasnio da mu je namera da u Srbiji iznese sve činjenice i dokaže da kvalifikacija krivičnog dela ni u kom slučaju ne može biti pokušaj ubistva, kako tvrdi Više tužilaštvo u Novom Sadu, već mnogo blaže.




Izvor: Novosti, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?