0
Evropske lige

FOTO: Youtube

DVA PENALA, DVA PONIŠTENA GOLA: Liverpul ispustio bodove u 93. minutu!

Objavljeno: 28.11.20 u 16:21

Aktuelni šampion Engleske gostovao je fudbalerima Brajtona!

Utakmica odigrana u okviru 10. kola najjače lige Engleske, bila je pravi spektakl! Svi ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u više od 90 minuta konstantnog nadigravanja!

Od samog starta iako u izmešanom sastavu, Liverpul je diktirao tempo i bio opasniji, ali je Brajton veoma hrabrim pristupom, uspeo da se odupre naletima i ‘pokaže zube’!

Već na samom startu susreta Conoli je promašio kolosalnu šansu, koja je njegovom timu mogla da donese prednost u ranoj fazi utakmice. Ipak, za to se iskupio nekoliko minuta kasnije kada je potpuno izigrao mladog Vilijamsa i sjajnim driblingom uspeo da iznudi kazneni udarac. Na njegovu žalost, a na sreću pristalica Liverpula, Mopaj je promašio! Poslao je Alisona u jednu stranu, loptu u drugu, ali je ta lopta otišla tik pored stative.

Liverpul je nastavio da napada, ali se jasno vidi da im nedostaje pas u završnoj trećini terena, jer su se često nalazili blizu gola, ali bez veće opasnosti po golmana Rajana.

U 34. minutu usledila je salva oduševljenja nakon pogotka Mohameda Salaha, koji je na prvi pogled bio dobro pozicioniran. Međutim, VAR je primetio Salahovo levo stopalo koje se našlo u ofsajdu i čini se ispravno poništio pogodak, pa se tako na poluvreme i kratku pauzu otišlo bez golova.

DRUGO POLUVREME:

Nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu sjajni Žota je napravio nekoliko lepih driblinga i sa otprilike 14 metara uspeo da pogodi mrežu domaćina, ovog puta sve je bilo potpuno regularno.

Prednost Liveprula mogla je biti ugrožena samo dva minuta kasnije, kada je Fabinjo očigledno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, međutim i glavni sudija i VAR napravili su ozbiljan previd i nisu ništa dosudili.

Činilo se da je sve gotovo, kada je u 84. minutu Mane, koji je ušao sa klupe, postigao pogodak nakon sjajno izvedenog prekida Robertsona, međutim VAR se ponovo umešao i po drugi put poništio gol Liverpula.

Neoprezni Robertson, u 92. minutu uradio je u stopalo Velbeka, što nije promaklo VAR-u i drugi penal je dosuđen za domaćina, a Gros nije ponovio grešku Mopaja. Silovito je šutirao po sredini gola i doneo svom timu veoma bitan bod.

Nakon ove utakmice Liverpul je prvi, dok je Brajton 16. na tabeli Premijer lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter