0
AdmiralBet ABA Liga

JAKA MVP, ČOVIĆ NAJBOLJI: Veoma zanimljiv novembar u ABA ligi!

Objavljeno: 28.11.20 u 15:55

Regionalno takmičenje nas nije izneverilo, pa je kao po običaju i ovaj mesec koji je pri samom kraju, bio više nego zanimljiv!

Stanje na tabeli je takvo, da košarkaši Crvene zvezde i dalje ne znaju za poraz, nakon dve ‘tesne’ pobede nad Splitom i Partizanom, ostali su zakucani za lidersku poziciju. Prvi ispod njih su momci iz Mega Soccerbeta-a, koji imaju dva poraza, ali su u seriji od tri pobede, što im ukupno daje šest dobijenih duela, treći je Mornar sa skorom 6-1, dok je Partizan četvrti sa po četri pobede i poraza. Tabela i sama nije preterano merilo kvaliteta, jer su neke ekipe odigrale svega pet duela, dok su neki timovi odigrali svih osam. Sve to kao posledica pandemije COVID-19.

MVP

Za najkorisnijeg igrača meseca novembra, izabran je bek Cedevita-Olimpije, Jaka Blažič. On je na dve odigrane utakmice beležio 22.5 poena, uz sedam skokova i tri asistencije u proseku. Svemu tome, dodati i indeks korisnosti od sjajnih 29! Jedini bolji indeks korisnosti imao je Filip Petrušev, čak 36, ali on je odigrao svega jednu utakmicu ovog meseca, pa je nagrada zasluženo pripala iskusnom Slovencu.

Ostale nagrade

Najbolji strelac bio je gore pomenuti Filip Petrušev sa postignutih 25 poena, dok je najbolji skakač bio njegov timski kolega Marko Simonović, koji je u novembru prosečno hvatao 11.7 skokova po utakmici.

Za najboljeg asistenta proglašen je plejmejker FMP-a, Filip Čović koji je po utakmici u proseku beležio 8 asistencija!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter