Biznis
"NE ŽURITI SA PRIVATIZACIJOM, CILJ JE NAĆI DOBROG KUPCA" Ministarka privrede u Vranju o narednim potezima

"NE ŽURITI SA PRIVATIZACIJOM, CILJ JE NAĆI DOBROG KUPCA" Ministarka privrede u Vranju o narednim potezima

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas preduzeće "Jumko"“ u Vranju i tom prilikom rekla da se neće žuriti s privatizacijom te fabrike, da će se na tome raditi naredne godine, i da će se nastojati da se nađe adekvatan kupac koji bi omogućio bolje uslove za radnike i dodatno zaposlio mlade ljude.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ministarka privrede Anđelka Atanasković Foto: Aleksndar Slavković / RAS Srbija
Ministarka privrede Anđelka Atanasković

Nakon obilaska fabrike s rukovodstvom "Jumka", ona je rekla da su joj radnici preneli da su zadovoljni uslovima i platama, ali je dodala da uvek ima prostora za poboljšanje.

Vranje
Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Vranje

"Na nama je zajednički da to pojačamo i obezbedimo bolje uslove i plate, oni nisu na teretu države, sami se izdržavaju, a ja mogu da obećam da ću u saradnji s vojskom i policijom i još nekim firmama uticati na to da im se omogući da imaju posla, odnosno da naručuju robu od njih, kako uniforme, tako i zaštitnu odeću"“, rekla je Atanaskovićeva.

Dodala je da je cilj da se radnicima tako pomogne dok se ne završi privatizacija i ne budu našli poverioca.

"Istakli su da su zadovoljni, oduševljena sam i vidim da radnici imaju želju da rade tu i žive u ovom delu Srbije i daćemo sve od sebe da im se pomogne“", rekla je ministarka.

Dodala je da imajući u vidu da nisu na teretu države, nije nužno da se odmah pošto-poto traži kupac, već da će se na tome raditi iduće godine.

Pročitajte još

"Pandemija korona virusa je usporila ceo svet, ne samo Srbiju, i gledaćemo da nađemo adekvatnog kupca, ne samo da se udome već da budu dobri uslovi, da zaštitimo ljude i uposlimo nove"“, rekla je ministarka.

Ističući da je starosna struktura radnika oko 45 godina, ona je dodala da je važno da se zapošljavaju mladi, te da se u ugovoru kupac mora usloviti time da u naredne tri godine poveća broj zaposlenih, naročito mladih da bi se produžio vek fabrike.

Jumko ima 2.000 zaposlenih, u Vranju je 1.300 radnika, a u okolnim konfekcijama njih 700. Ove godine otvoren je pogon u Drvaru sa stotinak zaposlenih.