Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"KAKO JE DO SADA RAĐENO U PRAVOSUĐU, NIJE VALJALO" Dodik o najavi da ministar bezbednosti BiH bude vraćen u optužnicu za ratne zločine

"KAKO JE DO SADA RAĐENO U PRAVOSUĐU, NIJE VALJALO" Dodik o najavi da ministar bezbednosti BiH bude vraćen u optužnicu za ratne zločine

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom najave da će Selmo Cikotić biti vraćen u optužnicu za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu, da Tužilaštva BiH treba da radi svoj posao.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
milorad-dodik-4- Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija
milorad-dodik-4-

- Tužilaštvo neka radi svoj posao. Očigledno je da tu ima mnogo nastojanja da nije bilo sve adekvatno rađeno - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, piše Srna. On je ukazao da stanjem u pravosuđu vlada opšte nezadovoljstvo, ali da veruje da će usjeti da vrate povjerenje društva.

– Ovo kako je do sada rađeno u pravosuđu, zaista nije valjalo – rekao je Dodik.

Selmo Cikotić, ministar bezbednosti u Savetu ministara, će odlukom Tužilaštva BiH biti vraćen u optužnicu za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna.

Dodik je rekao i da će Republika Srpska nastaviti da gradi auto-put od Rače do Bijeljine s ciljem da se Banjaluka spoji sa Beogradom. Prema njegovim rečima, u toku je eksproprijacija zemljišta i priprema lokacije kada je reč o pomenutoj deonici od Rače do Bijeljine.

Podsetio je i da postoji zastoj u vezi sa tim auto-putem i procedurom na nivou BiH, jer sa Turskom još nije završen dogovor na tom planu.

- Načelno postoji sporazum o tome, ali mi ćemo svakako graditi auto-put - poručio je Dodik.

Cikotić se vraća u optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u predmetu “DŽevad Mlaćo i ostali”, iz koje je nezakonito brisan prije dvije godine, mimo saglasnosti hrvatskih žrtava, piše današnji zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH.