Andrea Pirlo odmoriće Ronalda za meč sa Beneventom (©Reuters)
Andrea Pirlo odmoriće Ronalda za meč sa Beneventom (©Reuters)

Subota u Seriji A: Okršaji prijatelja – Inzagija i Pirla, Gasperinija i Jurića, Ronaldo odmara

Vreme čitanja: 7min | sub. 28.11.20. | 13:04

Timovi iz Lige šampiona danas na terenu u devetom kolu šampionata Italije. Najteže je Interu koji gostuje hitu šampionata Sasuolu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Danas na terene Serije A izlaze italijanski predstavnici u Ligi šampiona: Atalanta osokoljena trijumfom nad Liverpulom, Juve plasmanom u osminu finala LŠ, a Antonio Konte podrškom koju je dobio od vlasnika i uprave Intera uprkos neubedljivom početku sezone. U Bergamu ćemo videti novi sudar maestra i učenika, Gasperinija i Jurića. Na stadionu Vigorito okršaj dva velika prijatelja Pipa Inzagija i Andree Pirla. U Ređo Emiliji nas čeka okršaj dva najefikasnije kluba u Seriji A, Sasuola i Inera, koji će početi mečeve bez najboljih strelaca Kaputa (povređen) i Lukakua (najverovatnije na klupi). Sve utakmice Serije A će imati i dirljiv uvod uključujući i današnje: pred početak susreta biće emitovani snimci sa čuvenog spektakularno zagrevanja Maradone pred meč Napolija u Minhenu protiv Bajerna uz zvuke velikog hita iz osamdesetih godina “Life is life” austrijskog benda Opus.

Izabrane vesti

ATALANTA - VERONA

Vest da je Aleksej Mirančuk pozitivan na Kovid-19 poremetila je sjajnu atmosferu u Bergamu posle istorijskog uspeha na Enfildu protiv Liverpula u Ligi šampiona. Trener Đan Pjero Gasperini se nada da će Mirančuk biti izolovan slučaj, tim pre što smo ušli u vrlo senzibilan deo sezone u kome se do Božića igra na svaka tri-četiri dana. Svaki izostanak, pogotovo nosećih igrača, može da bude koban za ambicije kako u Seriji A tako i u Ligi šampiona.

Atalanta je povukla ručnu u šampionatu u poslednjih pet kola. Na prva tri meča u sezoni Dea je postigla čak 13 golova, a na sledećih pet utakmica u Seriji A samo pet. Samo su Đenova i Krotone postigli manje golova od Atalante u istom periodu.

Prema najavama iz Zingonije, Gasperini će promešati karte i primeniće rotaciju, imajući u vidu da ga očekuju veoma važne utakmice u LŠ protiv Midtjilanda i Ajaksa. Predah bi trebalo da dobiju junaci trijumfa protiv Liverpula, Iličić i Gosens kao i sve bolji i sve sigurniji centralni defanzivac Romero.

Pored Mirančuka, Gasperini ne može da računa ni na Malinovskog i Kaldaru, ali je nameran da napadne Verona sa teškom artiljerijom: ispred Papu Gomeza bi trebalo da igra kolumbijski napadački tandem Zapata-Murijel.

Za Ivana Jurića svaki susret sa timovima Đan Pjera Gasperinija predstavlja poseban izazov, mogli bi reći klasični ispit koji svaki učenik priželjkuje da ima protiv svog maestra. Trener Verone uvek ističe da je Gasperini jedna od najvažnijih figura u njegovoj trenerskoj karijeri i da je i danas neka vrsta mentora.

Verona je samo jednom u uspela da pobedi Atalantu u Bergamu, pre šest godina. Takođe Jurićevi izabranici ne znaju za pobedu u gostima u Seriji A još od januara kada su se vratili kući pevajući iz Ferare.

Posle pet uzastopnih pozitivnih rezultata u šampionatu i Kupu Italije, uključujući i remije sa Juventusom i Milanom, Verona je uknjižila dva poraza u poslednja dva meča: protiv Sasuola u šampionatu i od Kaljarija u Kupu Italije. Istini za volju, i protiv tima iz Emilije i protiv sastava sa Sardinije, Verona nije zaslužila da napusti teren pognute glave.

Tim iz Veneta i dalje ima veliki broj igrača vana stroja, ukjlućujući našeg Lazovića, Vijeru, Gintera, Benasija, Favilija, Manjanija i Kalinića. Međutim, u pogon se vraćaju dvojica kapitena Faraoni i Velozo, a puno toga se očekuje i od Zakanjija koji je na putu da postane jedno od velikih otkrića ove sezone. Naš Ivan Ilić će najverovatnije početi meč na klupi.

ATALANTA 3-4-1-2: Golini - Toloi, Palomino, Đimsiti - Hatebor, De Ron, Frojler, Ruđeri - Gomez - Murijel, Zapata

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Četin, Davidovič, Čekerini - Faraoni, Velozo, Temeze, Dimarko - Barak, Zakanji - Di Karmine.

BENEVENTO – JUVENTUS

Juče je za navijače Juvntusa stigle jedna dobra i jedna loša vest. Pozitivna je da se zamenik kapitena Leonardo Bonuči oporavio brže nego što se predviđalo i u Beneventu će predvoditi tim Bjankonera. Negativna je da se čak i bionični Kristijano Ronaldo umorio i u dogovoru sa stručnim štabom je odlučeno da preskoči gostovanju u Kampanji.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE JUVENTUS DA ODBRANI TITULU U ITALIJI JE 2,70.

Izostanak Portugalca je otvorio prostor Pirlu da lansira tandem Morata-Dibala i klasičnu formaciju 4-4-2 koja zahvaljujući spoljnim veznim, Kuluševski i Kjeza, može lako da se transformiše u 4-2-4. Osim Ronalda, Pirlo ima nameru da poštedi, barem na startu utakmice, Kvadrada i Aleksa Sandra, tako da bi priliku trebalo da dobije ponovo Frabota, dok će Danilo, posle dužeg vremena, igrati na svojoj originalnoj poziciji desnog beka.

Najveća pažnja će biti upravo na Paulu Dibali od koga se očekuju konkretni signali poboljšanja forme. Argentinca vežu lepe uspomene na Benevento jer je na stadionu Vigorito realizovao het-trik pre dve i po godine.

Andrea Pirlo mora da poboljša skor na gostovanjima u Seriji A. Stara dama je ostvarila samo jendu pobedu (protiv Specije 4-1) na poslednjih osam utakmica daleko od Torina u prethodnom i ovom prvenstvu. Večerašnji meč će biti izuzetno zanimljiv i zbog duela dvojice trenera koji su, kao igrači, doneli Milanu dve titule prvaka Evrope i jedan skudeto a rerprezentaciji Italije naslov šampiona sveta 2006. godine. Inzagi je svakako iskusniji trener imajući u vidu da iza sebe ima iskustvo na kormilima Milana, Venecije i Bolonje, ali Pirlo svakako ima mnogo kvalitetniji tim na raspolaganju od svog prijatelja.

Benevento je posle dobrog starta zaređao nekoliko poraza u Seriji A, ali je prethodne nedelje zagorčao povratak Čezaru Pranedeliju na klupu Fjorentine odnevši sva tri boda sa Frankija. Protiv Juventusa, Pipo Inzagi će poslati svoj timu u formaciji “božićne jelke” sa Lapadulom u špicu i Kaprarijem i Jonitom kao podrškom iz drugog plana.

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Leticija, Glik, Kaldirola, Barba - Hetemaj, Skjatarela, Improta - Jonita, Kaprari - Lapadula

JUVENTUS 4-4-2: Ščešnji - Danilo, Bonuči, De Liht, Frabota - Kuluševski, Bentankur (Artur), Rabio, Kjeza - Dibala, Morata

SASUOLO - INTER

Antonio Konte je stigao u Ređo Emiliju osokoljen punom i bezrezervnom podrškom od vlasnika kluba, familije Džang, i uprave, od predsednika Stivena Džanga do generalnog direktora Bepea Marote. Bivšem selektoru ne visi otkaz iznad glave kao Damoklov mač, naprotiv, u Interu i dalje veruju da sa njim mogu da otvore novi dugotrajni ciklus pobeda i trofeja.

Kormilar Intera posle debakla u Ligi šampiona ne odustaje od svog modela igre i na Mapei stadionu će promeniti samo pojedine protagoniste. Očekuje se da na krilima, umesto Hakimija i Janga, vidimo Darmjana i Perišića, a vrlo je verovatno da Lukaku dobije malu poštedu. Aleksis Sančez će praviti društvo Lautaru Martinezu u napadu, barem u prvom delu meča sa Sasuolom. Prema najavama iz Apijano Đentilea, Konte nije samo tvrdoglav kada je u pitanju formacijska postavka već i poverenje u Artura Vidala koji je bleda senka igrača iz Juventusa. Čileanac je napravio u ova dva meseca mnogo više štete nego koristi.

Olakšavajuća okolnost za Konteov Inter je da neće igrati delikatnu utakmicu sa Sasuolom na San Siru. Paradoksalno, u ovoj ali i prethodnoj sezoni, Inter je mnogo ubedljiviji i uspešniji na gostovanjima nego kod kuće. Otkako je Antonio preuzeo Nerazure, na gostovanjima u Seriji A njegov tim je zabeležio 15 pobeda na 23 meča daleko od San Sira. Nijedan tim u italijanskoj prvoj ligi, u istom periodu ima tako pozitivan skor. Nijedan tim, od 2015 do danas, nije toliko puta pobedio Inter kao Sasusolo: čak u sedam navrata. Međutim, na poslednja tri meča, Nerazuri su izašli dva puta kao pobednici uz jedan remi.

Sasuolo je u velikom zaletu, uz Milan, Juve i Romu, je jedina ekipa koja na terenu nije osetila gorčinu poraza u ovoj sezoni u Seriji A. Takođe, uz Inter, Sasuolo ima najefikasniji napad u prvoligaškom društvu. Jedina mala mrlja na licu De Zerbijevog tima je da, kao Inter, igra bolje na gostujućem nego na domaćem terenu, imajući u vidu broj osvojenih bodova. Sasuolo je na prethodna četiri meča na Mapei stadionu ostvario učinak od tri remija (Kaljari, Torino, Udineze) i jedne pobede (Krotone).

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE INTER DA BUDE ŠAMPION ITALIJE JE 5,50.

Trener De Zerbi je na konferenciji za novinare pred susret sa Interom obznanio da neće moći da računa na Kaputa i Defrela, a da ni Đuričić nije u top formi i da nije odradio trening u punom intenzitetu, tako da postoji mogućnost da Filip, iz predostrožnosti, počne meč na klupi.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Ajhan, Marlon, Ferari, Rožerio - M. Lopez, Lokateli - Berardi, Đuričić, Boga - Raspadori

INTER 3-4-1-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Darmjan, Barela, Galjardini, Perišić - Vidal - Lautaro Martinez, Sančez

SERIJA A – 9. KOLO

Subota

15.00: (4,70) Sasuolo (3,65) Inter (1,77)

18.00: (4,85) Benevento (3,80) Inter (1,85)

20.45: (1,45) Atalanta (4,50) Verona (7,00)

Nedelja

12.30: (1,77) Lacio (3,60) Udineze (4,80)

15.00: (1,68) Bolonja (3,80) Krotone (5,20)

15.00: (1,80) Milan (3,60) Fjorentina (4,60)

18.00: (2,30) Kaljari (3,35) Specija (3,10)

20.45: (2,25) Napoli (3,45) Roma (3,15)

Ponedeljak

18.30: (2,65) Torino (3,25) Sampdorija (2,70)

20.45: (2,80) Đenova (2,95) Parma (2,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Serija AItalijaJuventusAndrea PirloKristijano RonaldoBeneventoAtalantaInterVerona

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara