');
Biznis Vesti
"TURSKI TOK PRI KRAJU" Vučić: Srbiji ove godine 60 odsto investicija Zapadnog Balkana

"TURSKI TOK PRI KRAJU" Vučić: Srbiji ove godine 60 odsto investicija Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se Srbija uspešno bori za svakog investitora i da ove godine očekuje da će imati više od 60 odsto direktnih stranih investicija celog Zapadnog Balkana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vučić u Nišu Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić / RAS Srbija
Vučić u Nišu

Vučić je, upitan gde je stalo oko pitanja investicije Klemens Tenisa, to jest fabrike mesa, kazao da je zanimljivo da mu to prigovaraju oni koji su govorili da će dolazak Tenisa dovesti do uništenja srpske poljoprivrede i srpskog seljaka.

Foto: Shutterstock / RAS Srbija

"Bilo je problema. Investitor je imao problema. Očigledno Ili mi nešto nismo uradili ili oni. To nije jedini slučaj. Ima 50 do 100 takvih slučajeva, kao što ima 200 do 300 uspešnih. Ne razumem što kritikuju on koji su govorili da će njegov dolazak uništiti srpsku poljoprivredu", naglasio je.

Srbija se uspešno bori za investicije, kaže Vučić.

"Ove godine očekujemo da imamo preko 60 odsto direktnih stranih investicija celog Zapadnog Balkana. To pokazuje kolliko smo uspešni. Imamo i najveću stopu rasta u Evropi”", dodao je on.

Pročitajte još

Vučić je ukazao i da je pogrešan razlog kritičara, zato što Tenis ima svoju kompaniju u Ruskoj federaciji i uopšte nije mislio da izvozi odavde u tu zemlju, dodajući da je samo mali deo posla koji je bio planiran bio vezan za Rusiju.

"Turski tok završavamo za koji dan"

Radovi na Turskom toku se privode kraju, rekao je predsednik Vučić i demantovao primedbe da je odbijanjem vlade da dozvoli kredit Srbijagasu ugrožena gradnja Turskog, odnosno Balkanskog toka.

"“Sa Srbijagasom imamo ugovore i uradićemo sve što je neophodno. Koliko pratim radove, sve teče dobro. Ide veoma intenzivno i završavamo za koji dan"“, rekao je Vučić.