Mitar Mrkela: Biće odlazaka, iz Grafičara stiže Odada i još jedan super klinac

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 09:40

Pohvale za Dejana Stankovića i Njegoša Petrovića

Eho Zvezdine pobede u Belgiji i dalje odzvanja u ušima navijača i kompletne srpske fudbalske javnosti. Praktično otpisani, bez petorice standardnih prvotimaca, crveno-beli su odigrali savršeni taktički meč protiv Genta i sa obe noge zakoračili u evropsko proleće. Na Marakani su oprezni, jer žele da i matematički završe posao narednog četvrtka, ali deluju vrlo, vrlo relaksirano.

Utisak o igri i kvalitetu tima Crvene zvezde mnogo je bolji nego pre 12 meseci kada je najbolji srpski tim igrao u Ligi šampiona. Zadovoljstvo postoji, ali na Marakani i pored toga što mogu da se pohvale kuju planove za budućnost. O tome je za MOZZART Sport pričao sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Izabrane vesti

„Kada su izvučene grupe rekli smo šta nam je cilj. Proleće u Evropi. Verovali smo u stručni štab Dejana Stankovića i igrački kadar. Znamo da je utakmica u Belgiji imala najviše odjeka. Praktično smo igrali u iznuđenom sastavu, ali nam je partija u Gentu omogućila evropsko proleće. Istorijski trenutak za Crvenu zvezdu, jer ni sam nisam znao da smo prvi put slavili na tlu te zemlje. Možemo da uživamo, ali sa obe noge smo na zemlji. Moramo da se pripremamo za Rad, da u velikom stilu završimo jesen u prvenstvu. Zatim i sa Hofenhajm“, rekao je za naš portal Mitar Mrkela.

Sipa pohvale prvi čovek sportskog sektora i na račun Dejana Stankovića, mladog stručnjaka koji je nastavio utabanim stazama Vladana Milojevića. Zvezda i sa novim trenerom gazi na UEFA listi i igra na različite načine.

„Velike pohvale je zaslužio Dejan Stanković. Najviše zbog repertoara igara. Postavku protiv Genta u Belgiji diktirala nam je situacija u igračkom kadru. Prvi meč sa Gentom u Beogradu smo odigrali izuzetno ofanzivno i na taj način došli do trijumfa. Sada je bilo drugačije. Jako je bitno u modernom fudbalu da možete da odgovorite svakom izazovu, i da igrate na različite načine“.

Ispod radara ostao je još jedan pozitivan podatak kada je reč o Crvenoj zvezdi. Protiv Genta minute su upisala trojica pitomaca omladinske škole kluba. Veljko Nikolić je bio starter, dok su sa klupe ušli Andrija Radulović i Strahinja Eraković. Njihov klasić je i Njegoš Petrović. Na klupi su ostali Mateja Bačanin i verovatno najtalentovaniji igrač škole Marko Lazetić.

To je jako pozitivna stvar. Poslednjih godina ulažemo mnogo sredstava u omladinsku školu i dobro je što iz nje izlazi mnogo kvalitetnih igrača. Sada je jedan od naših prioriteta došao na naplatu. Verujem da će taj trend biti nastavljen u narednom periodu. Planiramo da na zimske pripreme povedemo još mladih igrača iz Grafičara. Sigurno će biti prvom timu priključen Odada, kao i vezista rođen 2003. godine Nikola Stanković. Možda i još neki mladi igrač“.

Upravo od pomenutog Stankovića na Marakani imaju velika očekivanja. Iako još nema 18 godina, talentovani vezista je posle igranja za omladinski pogon lako prešao na nivo seniorskog fudbala. Jedan je od najboljih igrača Grafičara, upisao je dve asistencije u Prvoj ligi Srbije. Po nekim projekcijama mogao bi da zameni Njegoša Petrovića, koji je zaslužio brojne pohvale za partiju u Belgiji. I ne samo zbog lepog gola.

„Sasvim je normalno da mlad igrač nema konstantnost. Njegoš Petrović je imao dobrih utakmica, zatim onih kada je bilo evidentno da je došlo do pada. Izuzetno mi drago zbog njega, jer verujem da može još mnogo da napreduje. On je odigrao nekoliko lepih mečeva u prvenstvu. Ko je želeo da vidi – video je da je bio dobar u vrlo zahtevnoj utakmici protiv Vojvodine. Tako je nastavio protiv Genta“.

Upravo bi Njegoš Petrović mogao da bude prvi izlazni transfer Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku.

„Ja to ne znam. Ali znam da će biti sigurno nekoliko odlazaka. I spremamo se za takav scenario. Planiramo da u zavisnosti od toga pojačamo ekipu. Upravmo zbog toga smo sa obe noge na zemlji. Nemamo mnogo vremena za uživanje. To je prosto Crvena zvezda“, jasan je Mrkela.


tagovi

Mitar MrkelaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara