EMOTIVNI NJEGOŠ PETROVIĆ ZA KURIR: Kad sam dao gol Gentu krenule su suze, video sam ispred sebe tatu i baku...
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

majstorija

EMOTIVNI NJEGOŠ PETROVIĆ ZA KURIR: Kad sam dao gol Gentu krenule su suze, video sam ispred sebe tatu i baku...

Fudbal -

Strelac evrogola za Crvenu zvezdu u pobedi nad belgijskom ekipom na svoj način proslavio jedan od najlepših pogodaka ovog kola Lige Evrope

Bomba, evrogol, golčina, majstorija... Upravo tako su svetski i evropski mediji opisivali pogodak Njegoša Petrovića u prvom minutu utakmice između Genta i Crvene zvezde (0:2) u Ligi Evrope. Gol koji je postignut u 53. sekundu, najbrži je ove sezone u tom takmičenju.

Njegoš Petrović, posle jutarnjeg treninga, opisuje za Kurir kako je postigao gol koji je nokautirao Gent.

- Bila je to uigrana kombinacija. Znao sam da će mi Velja Nikolić i Ben dodati loptu. Prvo sam hteo da centriram, ali sam onda video da se golman pomerio udesno. Odlučio sam da šutiram u poslednjoj sekundi. Imao sam neki osećaj da će ući u mrežu. Hvala Bogu, postigao sam gol - počeo je razgovor za Kurir Njegoš Petrović.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Pitali smo mladog fudbalera koliko mu znače pohvale u medijima, za golčinu kakva se retko viđa.

- Mnogo mi znači! Iskreno! Neki pričaju da ne umem da postignem gol sa daljine manje od 20 metara. (smeh) Drago mi je što postižem evrogolove.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Posle gola, Petrović je potrčao ka klupi Crvene zvezde, gde je sa saigračima i stručnim štabom podelio radost.

- Taj minut posle gola... Nisam bio svestana svega. Imao sam neki osećaj da sanjam. Kada sam uklizao kod saigrača, setio sam se babe, tate... Nekako me to baš pogodilo. Emotivan sam. Ali, brzo sam došao sebi.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Imao je Njegoš Petrović posle gola kratak razgovor sa trenerom Dejanom Stankovićem koji je uvek verovao u njega.

- I on je video koliko sam bio emotivan. Samo mi je prišao i rekao, hajde, hajde. Tek je prvi minut, ima još mnogo da se igra. (smeh)

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

"Buđenje" Njegoša Petrovića protiv Genta može da raduje sve u Crvenoj zvezdi.

- Ne volim mnogo da pričam o sebi. Skroman sam. Posle jednog lošijeg perioda za mene, posle korone, pa povrede jednog zgloba, pa drugog zgloba, pa problema sa hrskavicom... Ovo dođe kao nagrada. Trebalo mi je vremena da se vratim. Išao sam korak po korak. Verovao sam da će se desiti ovo što se dogodilo u Gentu. Već mesec dana pričam sebi da će doći taj trenutak, kad bude najbitnije... I eto, desilo se. Na moju, ali i na radost Crvene zvezde.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Njegoš ima poseban odnos sa svojim ocem, pa i ne čudi što ga je nazvao posle utakmice.

- Išao sam na doping kontrolu posle utakmice. I pozvao sam tatu preko video poziva. Bukvalno smo se samo pogledali, obojici su nam krenule suze. Nismo mogli da pričamo, ni on, ni ja u tom trenutku. Rekao sam mu da ću ga zvati kad dođem u Srbiju. Ne mogu da objasnim koliko mi je bilo drago kad sam ga video u tom trenutku - otkrio je Njegoš Petrović.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track