Sergej Semak (©Reuters)
Sergej Semak (©Reuters)

Zenit posrće, Semaku se ljulja klupa, Nikolić u Čečeniji juri priključak za Armejcima

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 09:22

Prvak Rusije posle eliminacije iz Lige šampiona okreće se domaćem prvenstvu gde nije ubedljiv kao prethodne sezone. Danas u Tuli protiv Arsenala. Lokomotiva gostuje u Groznom

Prošla je polovina sezone u Rusiji, a trka za šampiona je neizvesna. Protekle sezone Zenit se prošetao do krune, osvojio je i Kup i Superkup ove zemlje, ali ove kriza giganta iz Sankt Peterburga. Posle eliminacije iz Lige šampiona, odnosno samo boda u prva četiri kola Gazpromovom mezimčetu ostaje samo borba sa Brižom za mesto u Ligi Evrope naredne godine.

Letos je trener Sergej Semak potpisao novi ugovor sa Zenitom, ali počela je da mu se ljulja klupa. Ruski mediji pišu da i dalje mladi stručnjak ima podršku uprave, ali da mu nije tako sigurna pozicija kao pre nekoliko meseci.

Izabrane vesti

I u ruskoj Prmeijer ligi Zenitu ne cvetaju ruže, imao je šampion neke neplanirane neuspehe, ali i dalje je u borbi za titulu, sa bodom manje od lidera CSKA iz Moskve. Ove sezone šampionat je izjednačen, nijedna ekipe se ne izdvaja, a prvih pet ekipa deli samo šest bodova.

Posle poraza od Lacija u Rimu (1:3), Zenit danas (12.00) gostuju u Tuli protiv Arsenala. Pobeda mu je neophodna da bi makar na dan opet preuzeo čelo Premijer lige. Ove jeseni Zenit je imao dosta problem sa povredama. Nosioci igre Serdar Azmun, Malkom i Sebastijan Driusi bili su povređeni. Nema tim iz Sankt Peterburga dugu klupu, pogotovo se to vidi u mečevima u Evropi. Osim Dejana Lovrena iz Liverpula, nije bilo zvučnih pojačanja prethodnog leta.

"Želeli smo da ojačamo određene pozicije, ali nam nije uspelo“, priznao je Semak.

Pozicija sportskog direktora Havijeru Ribalti je takođe pod znakom pitanja. Sport Ekspres navodi da se u klub vratio Andrej Aršavin kao direktor odeljenja za razvoj omladinskog fudbala, a Zenit su stigli i nekadašnji igrači Igor Zazuljin i Oleg Vlasov.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ZENIT DA ODBRANI TITULU U RUSIJI JE 1,75.

Zenit je u prvom delu sezone pobedio Arsenal sa 3:1. Za domaćina neće igrati nekadašnji igrač Crvene zvezde Goran Čaušić zbog kartona. Za goste iz Sankt Peterburga van stroja su defanzivci, Dejan Lovren zbog bolesti i Ukrajinac Jaroslav Rakitski zbog crvenog kartona prošle nedelje protiv Ahmata u Groznom. Pojačanje iz Sportinga iz Lisabona, Brazila Vendel je pod znakom pitanja zbog povrede.

Lokomotiva u dobrom raspoloženju putuje u Čečeniju na megdan Ahmatu u Groznom (17.00) posle remija u Ligi šampiona (0:0) protiv favorizovanog Atletika u Madridu. Prošle nedelje je tim srpskog sturčnjaka Marka Nikolića konačno slavio u prvenstvu i to protiv Arsenala sa 1:0, posle tri vezana poraza. Gol odluke sa bele tačke postigao je Anton Mirančuk koji je preuzeo dirigentsku palicu od brata Alekseja koji je pojačao Atalantu proteklog leta.

Tim Marka Nikolića igra tvrde utakmice na mali broj golova. Ruski vicešampion nije primio gol poslednja dva meča. Imaće Moskovljani motiv da se revanširaju Ahmatu za poraz u prvom delu sezone (2:3). I dalje nekadašnji trener Vojvodine i Partizana ne može da računa na dvojicu bitnih igrača, reprezentativaca Rusije Dmitrija Barinova i Fjodora Smolova. Lokosi kaskaju osam bodova za Armejcima, a kako je šampionat Rusije izjednačen, nije kasno za Nikolićev tim da se umeša u borbu za titulu ili makar Ligu šampiona.

Krasnodar takođe plaća ceh igranja u Ligi šampiona, pa je zaostao za vodećim ekipama. Tim sa juga Rusije je favorit protiv Himkija (14.30), dok se neizvestan meč očekuje u Rostovu gde četa Valerija Karpina dočekuje Dinamo. Moskovljani igraju odlično pod komandom nemačkog stručnjaka Sandra Švarca. U poslednja četiri kola su sakupili 10 bodova i uključili su se u borbu za titulu. U prvom delu šampionata, Dinamo je na svom terenu pobedio Rostov sa 2:0.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 16. KOLO

Subota

12.00: (5,70) Arsenal Tula (3,80) Zenit (1,62)

14.30: (4,10) Himki (3,50) Krasnodar (1,90)

17.00: (2,45) Ahmat (3,10) Lokomotiva M. (3,10)

17.00: (2,90) Rostov (3,00) Dinamo M. (2,65)

Nedelja

10.00: (3,40) Ural (2,95) Soči (2,40)

12.00: (2,45) Ufa (2,85) Tambov (3,40)

14.30: (3,60) Rubin (3,35) CSKA M. (2,10)

17.00: (1,40) Spartak M. (4,50) Rotor (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ruska premijer ligaRusija 1Zenit Sankt PeterburgZenitRostovDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara