Kapa dole, Ekvadorci: Mečevi stali u 10. minutu u čast Dijega Maradone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.20. | 04:44

Potez za svako poštovanje

Čitava fudbalska planeta tuguje za Dijegom Armandom Maradonom, ali se čini da se ta strast nigde drugde na planeti ne osećao kao u Južnoj Americi. Dva večerašnja meča 25. kola ekvadorskog prvenstva, a tako će bi i sa ostalim ovog vikenda, stala su 10. minutu u čast jednog od najvećih igrača u istoriji ove čarobne igre.

Maradona ne samo da je bio najbolji među najboljima, nego je svuda svojom fudbalskom genijalnošću, ali i neverovatnom harizmom i vedrim duhom osvajao ljude. Na svakom delu planete voleli su i divili se čuvenom El Pibeu, pa se ovih dana čitava zemaljska kugla, gde god da se lopta kotrlja, na svoj način oprašta od ove neverovatne fudbalske veličine.

Izabrane vesti

Maradona je u petak zahranjen u Buenos Ajresu, u krugu porodice na groblju Bela Vista. Iako je prvobitni plan bio da kovčeg sa Dijegovim posmrtnim ostacima bude izložen u predsedničkoj palati i da ulaz bude otvoren 48 sati za narod koji je želeo da isprati Maradonu. To se ipak nije desilo, jer bezbednosni uslovi to nisu dozvolili. Ceremonija odavanja pošte je trajala samo nekoliko sati pre nego što su počeli incidenti u kilometarskim kolonoma zbog kojih je morala da interveniše i policija, pa je porodica odlučila da se prekine sa isplaniranom procedurom.

Mnogi od onih koji su želeli da se lično oproste od Maradone nisu uspeli, pa su morali da pronađu drugi način na koji će to učiniti. Ekvadorci su izabrali potez koji je zaista za divljenje, pa im za to zaista treba skinuti kapu.



tagovi

Dijego Armando MaradonaEkvador

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara