Dade ga čovek direktno iz kornera! Za ovo večeras ni svemoćni Skolari nije imao rešenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.20. | 03:29

Legendarni strateg doživeo prvi poraz na klupi Kruzeira, neverovatan pogodak mladog veziste Konfijanse, Giljermea - 1:2

Tamo gde se fudbal igra ispred svakog kućnog praga, tamo je i najveći rasadnik fudbalskih talenta. U Brazilu veliki majstori i vanserijski talenti ne igraju samo u najvišem rangu takmičenja, ima ih i u nižim ligama. Jednog velikog očigledno ima i drugoligaš Konfijansa. U pitanju je Giljerme, vezista rođen 1999. godine, koji je večeras u Belo Orizonetu postigao gol direktno iz kornera u petom minutu. Taj gol je njegov tim poveo ka velikom slavlju nad zahuktalim Kruzeirom, čime je prekinuta serija nepobedivosti dvostrukog šampiona Južne Amerike od kada ga je preuzeo legendarni Luiz Felipe Skolari - 1:2 (0:2).

Kruzeiro je platio ceh šokantnog starta utakmice. Ono što je uradio Giljerme u petom minutu ostavilo je kompletan domaći tim u čudu. Golman Fabio nije mogao ništa, a Žadson Oliveira je sa prve stative samo "dodao gas" i onako brzoj lopti koja se iz kornera kretala idealnom putanjom. Ali, gde je bio prvi šok, ubzro je stigao i drugi. Nakon prilično bezazlenog pokušaja udarca Itala Mela lopta je u 25. minutu ruku pogodila Kaseresa, pa nije bilo nikakve dileme. Renan Silva je izveo najstrožu kaznu i duplirao prednost Konfijanse.

Izabrane vesti

Taj rezultat je primorao domaćina da krene na sve ili ništa. Tokom čitavog drugog poluvremena bila je prisutna prava opsada gostujućeg gola, a posle smanjenja rezultata u 54. minutu delovalo je da bi Kruzeiro ipak mogao da izbegne poraz. Tada je odlično centrirao Vilijan, a loptu glavom u surotan ugao gostujućeg gola poslao Kaseres.

Nezadovoljni Skolari je već na poluvremenu napravio trostruku izmenu i na teren posao Mačada, Morena i Pereiru, što je razbudilo njegove igrače. Posle gola je ušao i Artur, dok je poslednji adut bio Nasimento Rodriges. Ipak, i pored brojnih pokušaja i 16 udaraca na gol Konfijanse, promene rezultata nije bilo, pa je Kruzeiro prvi put poražen još od 8. oktobra i meča sa Sampajo Koreom (1:2).

Skolari je prvi put seo na klupu 21. oktobra i ovo mu je bio osmi meč na klupi brazilskog velikana. Do sada je imao četiri pobede i tri remija, povukao je Kruzeiro ka gornjem delu tabele, ali je klub iz Belo Orizontea večeras doživeo težak udarac pa još uvek nema pravo da razmišlja o nekakvoj senzacionalnoj promociji u Seriju A.

BRAZIL 2 – 24. KOLO

Petak

Figueirense – Botafogo SP 0:0

Oeste - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

Operario - Parana 1:0 (0:0)

Sampajo Korea - Pelotas 0:1 (0:0)


Subota

Kruzeiro - Konfijansa 1:2 (0:2)

02.30: (2,35) Kujaba (3,00) Avai (3,10)

20.00: (2,25) CSA (3,00) Ponte Preta (3,30)

22.00: (2,20) Vitorija (3,10) CRB (3,30)


Nedelja

01.00: (2,20) Gvarani (2,85) Šapekoense (2,60)

01.00: (1,78) Žuventud (3,45) Nautiko (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KruzeiroBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara