TREĆA SMENA: Kruzeiro zaslužio poverenje! Miljonarios i Onse Kaldas na popravnom, Emelek sa "bocom" i najzad Bolivija

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.11.20. | 22:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

OESTE - AMERIKA MINEIRO, 23.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Skoro da nema većeg fiksa večeri. Barem prema formi, statusu, igračkom kadru, tabeli... Sve je na strani Amerike Mineiro, koju čeka ponekad neugodan zadatak - gostovanje fenjerašu. Oeste je ubedljivo poslednji, ali u poslednje vreme daje znake poboljšanja. Radi se o ekipi koja je primila najviše golova u ligi, a na dva minula susreta samo jednom je vadila loptu iz mreže. Ujedno, na jednom od tih duela Oeste je slavio, tek drugi put u sezoni. Na drugoj strani, Amerika Mineiro je drugoplasirana i krupnim koracima grabi ka promociji u Seriju A.

OPERARIO - PARANA, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Ima još vremena za Paranu, koja je imala visoke ambicije u Seriji B. Nadala se plasmanu među četiri najbolja i plasmanu u najviši rang, ali kako deluje u poslednje vreme to će biti vraški težak posao. Na 13 prethodnih duela Parana je osvojila tek devet bodova i ostvarila jednu pobedu, a prethodno je iz 10 prvih rundi sakupila 20 bodova. To dovoljno svedoči o lošoj formi ekipe koju noćas očekuje gostovanje Operariju, ekipi sa kojom deli mesto na tabeli. Domaćin je vezao dva poraza i tako poništio dve uzastopne pobede.

SAMPAJO KOREA - BRAZIL DE PELOTAS, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Sve ukazuje na jedinicu u sudaru Sampajo Koreje i Brazil de Pelotasa, ali oni koji veruju tradiciji biće oprezni. Nikada do sada, a bilo je pet duela, domaćin nije slavio u okršaju ovih rivala. Dva puta je pobedio gostujući tim, a tri puta je meč završen remijem. No, Sampajo Korea je trećeplasiran sastav sa 11 bodova više od Pelotasa. Domaći tim je pobedio na šest od osam prethodnih ligaških mečeva, dok je u istom periodu gost slavio u dva navrata.

INDEPENDIJENTE MEDELJIN - PEREIRA, 23.55

(Fudbal, Kolumbija 1, Ligilja)

Samo dva boda delila se Independijente iz Medeljina i Pereiru u prvoj fazi prvenstva Kolumbije, ali kako je ovaj drugi igrao u poslednjih mesec i po dana, teško da ima čemu da se nada u Ligilji. Radi se o takmičenju u kome postoje tri grupe i koje je popravni za one koji kroz šampionat nisu uspeli da se kvalifikuju za plej-of, a pobednik će biti u prilici da igra baraž za plasman u Kopa Libertadores. Pereira je nanizala osam mečeva bez pobede, a na njima je čak šest puta bila poražena, pa je status favorita na strani Independijentea. Pritom, tim iz Medeljina je pre osam dana slavio nad Pereirom u njegovom domu sa 2:0 u okviru Kupa.

MUŠUK RUNA - EMELEK, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Jedan je van forme i u donjem delu tabele, drugi je lider i dugo nije izgubio, a opet, nije izraziti favorit. U čemu je kvaka? U nadmorskoj visini, razume se. Mušuk Runa je bez pobede na četiri protekle utakmice u drugoj fazi prvenstva Ekvadora, ali se uzda u činjenicu da joj u gosti stiže Emelek, koji dolazi iz Gvajakila, najveće luke u zemlji i trebaće mu boce sa kiseonikom. Kako je grad Ambato stacioniran u srcu Ekvadora, na preko 2.500 metara iznad nivoa mora, čitava statistika često pada u vodu. No, Emelek je bez poraza na sedam vezanih duela i u međusobnim okršajima je pobedio na šest od sedam proteklih dvoboja.

ORIJENTE PETROLERO - BOLIVAR, 01.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Posle skoro osam i po meseci pauze fudbal se vratio u Boliviju. A, tamo, u okviru 13. kola, odmah zanimljiv dvoboj - Orijente Petrolero je domaćin Bolivaru. Teško je proceniti ko je u kakvoj takmičarskoj formi, ali reklo bi se da je ona na strani gostiju. Bolivar je, za razliku od Petrolera, igrao utakmice Kopa Libertadores, njih sedam, dok je domaći sastav "postio" od sredine marta. Još važnije, Bolivar je slavio na dva protekla susreta u najeminentnijem kontinentalnom takmičenju nad Audaks Italijanom i Lanusom, oba kod kuće.

KRUZEIRO - KONFIJANSA, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Kruzeiro je pre dva meseca bio u jednoj od najtežih situacija u bogatoj istoriji. Posle ispadanja iz Serije A velikan iz Belo Orizontea nalazio se u opasnoj zoni u Seriji B. A, onda je kormilo preuzeo iskusni Luiz Felipe Skolari i stanje se drastično popravilo. Ukupno posmatrano, Kruzeiro je vezao devet mečeva bez neuspeha i sada se razmišlja o promociji. Istina, pozicija koja to garantuje je devet bodova daleko, ali ukoliko noćas padne i Konfijansa, ništa nije nemoguće. Ipak, gosti su se konsolidovali posle nekoliko loših izdanja i nisu lak zalogaj.

MILJONARIOS - ONSE KALDAS, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1, Ligilja)

Veliko je nezadovoljstvo u taborima Miljonariosa i Onse Kaldasa posle završetka prvog dela prvenstva Kolumbije. Dva velikana tamošnjeg fudbala nisu uspela da se kvalifikuju za plej-of, pa će kroz Ligilju pokušati da se domognu mesta u Kopa Libertadores. Zadatak neće biti lak, ali bez sumnje oba rivala spadaju među glavne kandidate za najviši domet. Forma im je promenljiva, a nije na odmet napomenuti da je Miljonarios bio za bod bolje plasiran od Onse Kaldasa, ali da se ekipa iz Manizalesa radovala u međusobnom duelu u Bogoti sredinom septembra.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara