Košarka

BiH razbila Bugarsku: "Zmajevi" sve bliže Eurobasketu

BiH razbila Bugarsku: "Zmajevi" sve bliže Eurobasketu
Foto: Anadolija | BiH razbila Bugarsku: "Zmajevi" sve bliže Eurobasketu

Košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine nakon što je večeras na Ilidži u dvorani "Hills" koja je domaćin „balona“ grupe H savladala selekciju Bugarske sa 88:49. Ovim trijumfom „zmajevi“ za napravili veliki korak ka plasmanu na Eurobasket.

Izabranici Vedrana Bosnića sjajno su otvorili meč, te su već nakon prve dionice imali dvocifrenu prednost (22:11), a onda je konstantno rasla i u drugoj četvrtini, a već u 23. minuti bilo je 31:11 za bh. tim koji je na odmor otišao sa vodstvom 45:21.

U drugom poluvremenu domaći su odigrali mirno i staloženo i upisali siguran trijumf. Najefikasniji u bh. reprezentaciji bili su Kenan Kamenjaš sa 12 poena, Džon Roberson je postigao 11 uz šest asistencija, dok je Emir Sulejmanović ubacio 10 koševa uz 11 skokova. Dvocifren je bio i Milan Milošević sa 10 poena.

Bh. košarkaše već u nedjelju očekuje novi veliki ispit i to protiv Letonije koja je danas iznenadila Grčku (77:66). Eventualnom pobjedom BiH bi došla milimetar od plasmana na završnicu najboljih selekcija Starog kontinenta. Plasman na EP osiguraće tri prvoplasirane selekcije u grupi.

Poredak: Grčka 5, BiH 5, Letonija 4, Bugarska 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije