Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.01.2007.

07:01

Jelena Janković u finalu Sidneja!

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Jelena Janković plasirala se u finale turnira 'Medibank Open' koji se za nagradni fond od 600.000 američkih dolara igra u Sidneju.

Naša najbolja teniserka je pobedila Čehinju Nikol Vajdisovu sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:4) posle dva sata i šest minuta igre. Jelena je iskoristila treću od 13 'brejk lopti' za vođstvo od 5:4 u trećem setu, a druga meč lopta bila joj je dovoljna za pobedu i priliku da igra za, do sada, najvredniji trofej u karijeri.

Drugi polufinalni duel na turniru u Sidneju počeo je sa zakašnjenjem jer su organizatori čekali da temperatura na terenu postane 'podnošljiva', ali se igralo na više od 30 stepeni.

Jelena će u finalu igrati sa Belgijankom Kim Klajsters koja je u prvom polufinalu bila bolja od Kineskinje Na Li, 2:1 (6:1, 1:6, 7:5). Plasmanom u finale naša teniserka obezbedila je najbolji plasman u karijeri, pa će na Otvorenom prvenstvu Australije startovati kao 11. teniserka sveta.

Jelena Janković je istakla da se više ne boji susreta sa najbolje rangiranim igračicama sveta, ali da nije sigurna kako će njeno telo izdražati finale.

"Ići ću kod fizioterapeuta, čeka me više tretmana - stopala, leđa, prepone. Toliko me toga sada boli, nadam se da ću uspeti da se
oporavim za sutrašnji meč",
kazala je ona. "Ne volim da odustajem. Nije važno na kom sam turniru, uvek se trudim da dam sve od sebe i da se borim do kraja. Danas sam imala problem sa leđima, ali je fizioterapeutkinja došla i zaista mi puno pomogla."

Jankovićeva je dodala da u pojedinim trenucima nije ni verovala da će uspeti da danas pobedi, ali da ju je terapija opustila, pa je na kraju uspela da upiše i deveti trijumf u nizu ove godine. Jankovićeva je dva puta zatražila pomoć u drugom setu, a na kraju je uzela i medicinski tajm-aut. Dobila je masažu na terenu, uspela da se izbori sa bolom, pa, iako je izgubila taj set, na kraju je trijumfovala.

"Bilo je zaista jako teško, posebno zbog vrućine i svega ostalog, a ovo je bio moj deveti meč ove godine, bez odmora", dodala je Jankovićeva. "Iako je bilo teško, stalno sam sebi ponavljala da moram da izdržim i da se borim do kraja i to sam i uradila".

Klajsters, koja je 2003. godine pobedila u Sidneju, s druge strane bila je na putu da lako savlada Kineskinju Li Na, pošto je prvi set završila za samo 28 minuta sa 6:1. Međutim, njena protivnica je uzvratila istom merom. Meč je odlučen u trećem setu, čiji je rezultat bio 7:5.

"Ona je najbolja kineska teniserka", kazala je Klajsters o svojoj protivnici, dodajući da joj je meč sa Li bio savršena priprema za Australijan Open, koji počinje u ponedeljak. Klajsters je istakla da će morati još da poboljša svoju igru za duel sa Jankovićevom, za koju je rekla da je jedna od igračica koja je najviše napredovala u poslednje vreme.

"Igrala sam protiv nje nekoliko puta i svaki put kada smo se srele, ona je bila sve bolja", rekla je Klajsters. Prema njenim rečima, Jankovićeva sada ima i više samopouzdanja i mnogo je opasnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve